Artikel top billede

Preben Damgaard kommer ud af 2019 med millionoverskud: Trækker 40 millioner ud til familien

It-rigmanden Preben Damgaard har valgt at trække 40 millioner kroner ud i udbytte, efter at hans investeringsselskab kommer ud af 2019 med et resultat på 72 millioner kroner.

Rigmand og it-investor Preben Damgaard trækker en stor portion penge ud af sit investeringsselskab Damgaard Company.

Det viser selskabets regnskab for 2019.

Her fremgår det, at Preben Damgaard - efter at kunne notere sig et resultat efter skat på lidt over 72 millioner kroner - har valgt at trække 40 millioner kroner ud i udbytte.

Over for Børsen udtaler Preben Damgaard, at "det er til familien", og at han kun tager en stor portion penge ud til sig selv hvert syvende år.

"Så kan jeg bevare pengene i mit holdingselskab så lang tid som muligt og derved investere i nogle af de unoterede aktier, som jeg beskæftiger mig med til hverdag som business-angel," lyder det fra Preben Damgaard.

I 2018 endte hans investeringsselskab med et minus på 19,6 millioner kroner.

Af regnskabet fremgår det, at Preben Damgaard har for knap 380 millioner kroner i posten værdipapirer og en egenkapital på 781 millioner kroner.

Læs også: Coronakrisen har udstillet den ringe digitalisering i mange virksomheder: “Jeg kender til arbejdspladser, hvor man har haft videokonferencer uden video”

11 milliarder kroner

Sammen med sin bror Erik stiftede Preben Damgaard Damgaard Data tilbage i 1980’erne.

Selskabet fusionerede senere med Navision og efter godt og vel 18 års iværksætteri og arbejde blev forretningen solgt til Microsoft i 2002 for 11 milliarder kroner.

Preben Damgaard er investor i en lang række vækstvirksomheder, der bevæger sig inden for teknologiområdet.

Gennem Damgaard Company har han kapitalandele i en vifte virksomheder.

Det gælder blandt andet Dixa, Too Good To Go, Templafy, Bilagscan, Configit, Orderyoyo, Skolebordet.dk og Saxo Bank.

Han har tidligere fortalt til Computerworld, hvordan han håndplukker danske it-selskaber, som han kan engagere sig i som aktiv investor.

Det kan du læse mere om her: Sådan håndplukker it-rigmanden Preben Damgaard it-startups med kæmpepotentialePremium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.