Artikel top billede

(Foto: Keld Navntoft / Keld Navntoft)

Forsvarsminister: Danmark skal kun have 5G-leverandører fra allierede lande

Danmark skal kun anvende 5G-leverandører fra allierede lande, mener forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Danmark skal fremover kunne udelukke leverandører af 5G-netværk fra bestemte lande og alene anvende 5G-leverandører, der kommer fra lande, som Danmark er allieret med.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) i ITWatch.

Det sker efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) for en måned siden fastslog, at Danmarks teleinfrastruktur skal regnes for at være kritisk infrastruktur på lige fod med elnet, havne og lignende.

Det kan du læse mere om her: Mette Frederiksen fremrykker lovgivning der skal beskytte dansk teleinfrastruktur: Vi skal kunne stole på leverandører

“De nye teknologier, som vi gør brug af i vores hverdag, åbner jo også flanker for angreb, og det er derfor, det er så væsentligt, at der er et samspil på tværs af allierede lande og dem, vi deler sikkerhedspolitiske interesser med, i forhold til at beskytte det område,” siger Trine Bramsen.

Hverken hun eller statsminister Mette Frederiksen vil pege specifikt på konkrete virksomheder som kan eller ikke kan regnes for at være allierede.

Regeringen vil inden for det næste års tid fremlægge et lovforslag med konkrete forslag på virksomheder, der må levere 5G-udstyr til Danmark.

Læs også:

Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere