Artikel top billede

Forsvarsminister: Danmark skal kun have 5G-leverandører fra allierede lande

Danmark skal kun anvende 5G-leverandører fra allierede lande, mener forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Danmark skal fremover kunne udelukke leverandører af 5G-netværk fra bestemte lande og alene anvende 5G-leverandører, der kommer fra lande, som Danmark er allieret med.

Sådan lyder det fra forsvarsminister Trine Bramsen (S) i ITWatch.

Det sker efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) for en måned siden fastslog, at Danmarks teleinfrastruktur skal regnes for at være kritisk infrastruktur på lige fod med elnet, havne og lignende.

Det kan du læse mere om her: Mette Frederiksen fremrykker lovgivning der skal beskytte dansk teleinfrastruktur: Vi skal kunne stole på leverandører

“De nye teknologier, som vi gør brug af i vores hverdag, åbner jo også flanker for angreb, og det er derfor, det er så væsentligt, at der er et samspil på tværs af allierede lande og dem, vi deler sikkerhedspolitiske interesser med, i forhold til at beskytte det område,” siger Trine Bramsen.

Hverken hun eller statsminister Mette Frederiksen vil pege specifikt på konkrete virksomheder som kan eller ikke kan regnes for at være allierede.

Regeringen vil inden for det næste års tid fremlægge et lovforslag med konkrete forslag på virksomheder, der må levere 5G-udstyr til Danmark.

Læs også:

Ny plan: Storbritannien vil have Huawei helt ud af vagten i 2023

Huawei har igen og igen afvist at have bånd til den kinesiske stat, men har selskabet netop leveret en tilståelse på gråt papir?

Brevudveksling afslører: Huawei truede den danske statsminister i spil om 5G-netværk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere