Artikel top billede

Prisen for ny NemID er alt for lav, mener Nets-konkurrent

Prisen for afløseren til NemID er ifølge en Nets-rival alt for lav. En privat udbyder pointerer, at man ikke kan drive infrasturktur for to øre per login.

Prisen for afløseren til NemID, MitID, bliver så lav, at det bliver svært for Nets' rivaler at tjene penge på at udbyde logins.

Det skriver Børsen.

Firmaer, der bruger MitID, skal købe adgang gennem en såkaldt broker.

Tre private brokers har planer om at udbyde MitID - Sicnicat, Criipto og Signaturgruppen, som Nets ejer delvist efter et opkøb.

Basisprisen for at bruge det nye system, MitID, bliver to øre per login.

"Den pris kan vi ikke leve med. Man kan ikke drive den infrastruktur for to øre, det går simpelthen ikke," udtaler Lars Møller Kristensen, der er product manager i Signicat, til Børsen.

Nets sidder på drift og udvikling af MitID og af NemLog-in 3, der står for det offentliges adgang til MitID.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år levere den nye MitID til danskerne.

Læs også: Samlet pris for NemID-afløser steget med 46 procent: Alle tilbud var langt dyrere end forventet

Så meget er markedet værd

Hvis det koster to øre per login for alle logins, bliver værdien af det samlede marked for udbyderne på mellem seks til syv millioner kroner, vurderer kilder over for Børsen.

Hos Nets henviser man til, at virksomheden har vundet to EU-udbud (MitID og NemLog-in) i konkurrence, og at alle markdsvendte priser er fastsat af Digitaliseringsstyrelsen.

Vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech, fortæller til Børsen, at prisen er sat lavt, da man er bundet af ikke at måtte tjene penge på det.

Han understreger, at prismodellen sikrer, at Nets ikke får en fordel, hvis selskabet også bliver broker.

Læs også: Udgifter til offentlige it-projekter løber løbsk: Nye Digital Post- og NemID-systemer overskrider samlet budgetter med over 180 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.