Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Prisen for ny NemID er alt for lav, mener Nets-konkurrent

Prisen for afløseren til NemID er ifølge en Nets-rival alt for lav. En privat udbyder pointerer, at man ikke kan drive infrasturktur for to øre per login.

Prisen for afløseren til NemID, MitID, bliver så lav, at det bliver svært for Nets' rivaler at tjene penge på at udbyde logins.

Det skriver Børsen.

Firmaer, der bruger MitID, skal købe adgang gennem en såkaldt broker.

Tre private brokers har planer om at udbyde MitID - Sicnicat, Criipto og Signaturgruppen, som Nets ejer delvist efter et opkøb.

Basisprisen for at bruge det nye system, MitID, bliver to øre per login.

"Den pris kan vi ikke leve med. Man kan ikke drive den infrastruktur for to øre, det går simpelthen ikke," udtaler Lars Møller Kristensen, der er product manager i Signicat, til Børsen.

Nets sidder på drift og udvikling af MitID og af NemLog-in 3, der står for det offentliges adgang til MitID.

Nets DanID - der også står bag Dankort og Betalingsservice - skal over de kommende 10 år levere den nye MitID til danskerne.

Læs også: Samlet pris for NemID-afløser steget med 46 procent: Alle tilbud var langt dyrere end forventet

Så meget er markedet værd

Hvis det koster to øre per login for alle logins, bliver værdien af det samlede marked for udbyderne på mellem seks til syv millioner kroner, vurderer kilder over for Børsen.

Hos Nets henviser man til, at virksomheden har vundet to EU-udbud (MitID og NemLog-in) i konkurrence, og at alle markdsvendte priser er fastsat af Digitaliseringsstyrelsen.

Vicedirektør hos Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech, fortæller til Børsen, at prisen er sat lavt, da man er bundet af ikke at måtte tjene penge på det.

Han understreger, at prismodellen sikrer, at Nets ikke får en fordel, hvis selskabet også bliver broker.

Læs også: Udgifter til offentlige it-projekter løber løbsk: Nye Digital Post- og NemID-systemer overskrider samlet budgetter med over 180 millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere