IBM dropper al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse med omgående virkning

IBM afslutter med omgående virkning al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse, meddeler selskabets topchef, Arvind Krishna. Se hans grunde til, at han har truffet beslutningen.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
IBM afslutter med omgående virkning alle sine projekter rettet mod teknologier til ansigtsgenkendelse og opfordrer samtidig til, at der indledes en bred debat om, hvorvidt denne type teknologier overhovedet skal anvendes.

Det meddeler IBM’s topchef, Arvind Krishna, i en blogpost.

Her skriver han, at IBM ‘er stærkt imod og ikke vil fremme brug af nogen som helst teknologier [...], der understøtter masseovervågning, race-profilering, krænkelse af basale menneskerettigheder og frihedsrettigheder.’

IBM-topchefen skriver, at han og IBM mener, at tiden nu er inde til at indlede en national debat om hvorvidt og i givet fald hvordan teknologier til ansigtsgenkendelse bør anvendes af politi og andre myndigheder.

Beslutningen kommer i kølvandet på bred kritik af teknologierne til ansigtsgenkendelse, der i USA blandt andet er blevet kritiseret for at være 'biased' i forhold til eksempelvis køn og race.

Ifølge amerikanske CNBC skyldes IBM's beslutning ikke mindst politidrabet på George Floyd, der for alvor har bragt amerikansk politis metoder og kultur frem i lyset.

Arvind Krishna skriver, at kunstig intelligens - der spiller en væsentlig rolle i ansigts-genkendelsesteknologier - er et magtfuldt værktøj, som kan hjælpe politi med at sikre borgerne.

“Men leverandører og brugere af AI-systemer deler et ansvar for at sikre, at AI testes for bias - især når den anvendes af politiet, og at bias gennemgåes og rapporteres,” skriver han.

IBM har i en årrække udviklet på selskabets AI, Watson, der engang var udset til at komme til at spille en rolle i mange af selskabets systemer.

IBM har ikke tjent det store på selskabets teknologier til ansigtsgenkendelse, men beslutningen kan alligevel få stor betydning, da netop den amerikanske stat er blandt IBM's helt store kunder.

Du finder hele blogposten fra Arvind Krishna her.

Herhjemme har Folketinget netop stemt nej til et forslag om at forbyde brugen af ansigtsgenkendelse.

Det kan du læse mere om her: Folketinget siger ja til brug af ansigtsgenkendelses-teknologier i Danmark

Læs også:

Usædvanlig melding: Pave Frans vil have skærpet reglerne for ansigtsgenkendelse

Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse

Facebook indgår milliardforlig og afværger retssag om ansigtsgenkendelse


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.