Artikel top billede

Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Når Apple 22. juni skyder sin udviklerkonference i gang vil selskabet efter alt at dømme være klar med en længeventet og banebrydende Mac-nyhed.

Det har længe været rygter om, at Apple forbereder et skifte for sine Mac-computere fra Intel-baserede processorer til selskabets egne ARM-baserede processorer.

Men nu skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at Apple muligvis allerede i løbet af de kommende uger vil være klar til at annoncere skiftet.

Klar i 2021

De nye Mac-computer vil sandsynligvis først lande i hænderne på forbrugerne i løbet af 2021, men Bloomberg vurderer, at en annoncering i god til vil give udviklerne tid til at tilpasse og optimere deres software til de nye processorer.

Med skiftet til de nye processorer vil Macs dermed overgå til at anvende de samme processorer, der i dag sidder i iPhone og iPad. Mac-computerne vil dog ifølge Bloomberg fortsat komme til at køre MacOS-styresystemet.

Ifølge Bloomberg har Apple længe arbejdet på skiftet, og allerede i 2018 skulle Apple haft succes med at udvikle en Mac-chip til intern brug, baseret på processoren fra en iPad Pro.

Sidste gang Apple foretog et stort processor-skifte på Mac-platformen var i 2005, da Steve Jobs annoncerede, at Apple vil droppe PowerPC-processorerne til fordel for Intels nuværende x86-processorer.

Annonceres til udviklerkonference

Annonceringen af skiftet til ARM-processorerne ventes at falde i forbindelsen med Apple årlige udvikler-konferencen, der skydes i gang den 22. juni.

I år vil konferencen på grund corona-pandemien udelukkende bliver afholdt online.

Udover de nye Mac-computere ventes det også, at Apple som sædvanligt vil lancere de nye udgaver af selskabets styresystemer.

Her er opdateringerne af iOS og MacOS traditionelt set dem, der ventes med størst spænding, men vi kan også forvente os nye udgaver af iPadOS, Watch OS og tvOS.

Læs også:
Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere