Artikel top billede

Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Når Apple 22. juni skyder sin udviklerkonference i gang vil selskabet efter alt at dømme være klar med en længeventet og banebrydende Mac-nyhed.

Det har længe været rygter om, at Apple forbereder et skifte for sine Mac-computere fra Intel-baserede processorer til selskabets egne ARM-baserede processorer.

Men nu skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at Apple muligvis allerede i løbet af de kommende uger vil være klar til at annoncere skiftet.

Klar i 2021

De nye Mac-computer vil sandsynligvis først lande i hænderne på forbrugerne i løbet af 2021, men Bloomberg vurderer, at en annoncering i god til vil give udviklerne tid til at tilpasse og optimere deres software til de nye processorer.

Med skiftet til de nye processorer vil Macs dermed overgå til at anvende de samme processorer, der i dag sidder i iPhone og iPad. Mac-computerne vil dog ifølge Bloomberg fortsat komme til at køre MacOS-styresystemet.

Ifølge Bloomberg har Apple længe arbejdet på skiftet, og allerede i 2018 skulle Apple haft succes med at udvikle en Mac-chip til intern brug, baseret på processoren fra en iPad Pro.

Sidste gang Apple foretog et stort processor-skifte på Mac-platformen var i 2005, da Steve Jobs annoncerede, at Apple vil droppe PowerPC-processorerne til fordel for Intels nuværende x86-processorer.

Annonceres til udviklerkonference

Annonceringen af skiftet til ARM-processorerne ventes at falde i forbindelsen med Apple årlige udvikler-konferencen, der skydes i gang den 22. juni.

I år vil konferencen på grund corona-pandemien udelukkende bliver afholdt online.

Udover de nye Mac-computere ventes det også, at Apple som sædvanligt vil lancere de nye udgaver af selskabets styresystemer.

Her er opdateringerne af iOS og MacOS traditionelt set dem, der ventes med størst spænding, men vi kan også forvente os nye udgaver af iPadOS, Watch OS og tvOS.

Læs også:
Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere