Artikel top billede

Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Når Apple 22. juni skyder sin udviklerkonference i gang vil selskabet efter alt at dømme være klar med en længeventet og banebrydende Mac-nyhed.

Det har længe været rygter om, at Apple forbereder et skifte for sine Mac-computere fra Intel-baserede processorer til selskabets egne ARM-baserede processorer.

Men nu skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at Apple muligvis allerede i løbet af de kommende uger vil være klar til at annoncere skiftet.

Klar i 2021

De nye Mac-computer vil sandsynligvis først lande i hænderne på forbrugerne i løbet af 2021, men Bloomberg vurderer, at en annoncering i god til vil give udviklerne tid til at tilpasse og optimere deres software til de nye processorer.

Med skiftet til de nye processorer vil Macs dermed overgå til at anvende de samme processorer, der i dag sidder i iPhone og iPad. Mac-computerne vil dog ifølge Bloomberg fortsat komme til at køre MacOS-styresystemet.

Ifølge Bloomberg har Apple længe arbejdet på skiftet, og allerede i 2018 skulle Apple haft succes med at udvikle en Mac-chip til intern brug, baseret på processoren fra en iPad Pro.

Sidste gang Apple foretog et stort processor-skifte på Mac-platformen var i 2005, da Steve Jobs annoncerede, at Apple vil droppe PowerPC-processorerne til fordel for Intels nuværende x86-processorer.

Annonceres til udviklerkonference

Annonceringen af skiftet til ARM-processorerne ventes at falde i forbindelsen med Apple årlige udvikler-konferencen, der skydes i gang den 22. juni.

I år vil konferencen på grund corona-pandemien udelukkende bliver afholdt online.

Udover de nye Mac-computere ventes det også, at Apple som sædvanligt vil lancere de nye udgaver af selskabets styresystemer.

Her er opdateringerne af iOS og MacOS traditionelt set dem, der ventes med størst spænding, men vi kan også forvente os nye udgaver af iPadOS, Watch OS og tvOS.

Læs også:
Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere