Apple kan være klar med ny banebrydende Mac om få uger

Når Apple 22. juni skyder sin udviklerkonference i gang vil selskabet efter alt at dømme være klar med en længeventet og banebrydende Mac-nyhed.

Det har længe været rygter om, at Apple forbereder et skifte for sine Mac-computere fra Intel-baserede processorer til selskabets egne ARM-baserede processorer.

Men nu skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, at Apple muligvis allerede i løbet af de kommende uger vil være klar til at annoncere skiftet.

Klar i 2021
De nye Mac-computer vil sandsynligvis først lande i hænderne på forbrugerne i løbet af 2021, men Bloomberg vurderer, at en annoncering i god til vil give udviklerne tid til at tilpasse og optimere deres software til de nye processorer.

Med skiftet til de nye processorer vil Macs dermed overgå til at anvende de samme processorer, der i dag sidder i iPhone og iPad. Mac-computerne vil dog ifølge Bloomberg fortsat komme til at køre MacOS-styresystemet.

Ifølge Bloomberg har Apple længe arbejdet på skiftet, og allerede i 2018 skulle Apple haft succes med at udvikle en Mac-chip til intern brug, baseret på processoren fra en iPad Pro.

Sidste gang Apple foretog et stort processor-skifte på Mac-platformen var i 2005, da Steve Jobs annoncerede, at Apple vil droppe PowerPC-processorerne til fordel for Intels nuværende x86-processorer.

Annonceres til udviklerkonference
Annonceringen af skiftet til ARM-processorerne ventes at falde i forbindelsen med Apple årlige udvikler-konferencen, der skydes i gang den 22. juni.

I år vil konferencen på grund corona-pandemien udelukkende bliver afholdt online.

Udover de nye Mac-computere ventes det også, at Apple som sædvanligt vil lancere de nye udgaver af selskabets styresystemer.

Her er opdateringerne af iOS og MacOS traditionelt set dem, der ventes med størst spænding, men vi kan også forvente os nye udgaver af iPadOS, Watch OS og tvOS.

Læs også:
Kendt Apple-analytiker: Banebrydende Mac udkommer inden udgangen af 2021
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.