Artikel top billede

Amerikanske stater fravælger Apple og Googles corona-apps

Kun tre amerikanske stater planlægger at gøre brug af Apple og Googles api til smittesporing, skriver et amerikanske medie.

Kun få amerikanske stater planlægger at gøre brug af smittesporings-apps.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Ifølge mediet er det indtil videre kun tre stater, Alabama, North Dakota og South Carolina, der planlægger at bruge den api som Apple og Google har stillet til rådighed for sundhedsmyndigheder over hele verden.

Læs også: Norge stopper indsamling af data i smittesporings-app efter forbud fra Datatilsynet

Californien vender på en tallerken

Apple og Googles tiltag blev ellers rost af Gavin Newsom, der er guvernør i de to selskabers hjemstat Californien. Men nu to måneder senere meddeler Californien, at staten ikke planlægger at tage en smittesporings-app i brug.

Heller ikke den store stat New Jersey har man aktuelle planer om at tage en smittesporings-app i brug.

”Staten New Jersey arbejder hverken på at udvikle eller promovere teknologi, der kan advare borgerne om smitte. I det mindste ikke i øjeblikket,” lyder det ifølge NBC fra statens guvernør Phil Murphy.

Læs også: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

App kan ikker erstatte mennesker

I stedet planlægger man i New Jersey i stedet at ansætte 1600 personer, der skal foretage manuel smittesporing ved at foretage telefonopkald til folk, der kan have været eksponeret for smitte.

En tilgang der ifølge NBC også har opbakning fra verdenssundhedsorganisation WHO.

Her har organisationens generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, understreget at digitale værktøjer ikke kan erstatte manuel kontaktsporing, hvor fysiske personer laver telefonopkald, skriver e-mails og sender sms-beskeder til folk, der har været udsat for en smitterisiko.

Herhjemme arbejder Netcompany i øjeblikket på at udvikle en smittesporingsapp, der ventes at blive lanceret i løbet af den indeværende måned.

Læs også: Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere