Artikel top billede

(Foto: Photo by Cory Checketts on Unsplash)

Amerikanske stater fravælger Apple og Googles corona-apps

Kun tre amerikanske stater planlægger at gøre brug af Apple og Googles api til smittesporing, skriver et amerikanske medie.

Kun få amerikanske stater planlægger at gøre brug af smittesporings-apps.

Det skriver det amerikanske medie NBC News.

Ifølge mediet er det indtil videre kun tre stater, Alabama, North Dakota og South Carolina, der planlægger at bruge den api som Apple og Google har stillet til rådighed for sundhedsmyndigheder over hele verden.

Læs også: Norge stopper indsamling af data i smittesporings-app efter forbud fra Datatilsynet

Californien vender på en tallerken

Apple og Googles tiltag blev ellers rost af Gavin Newsom, der er guvernør i de to selskabers hjemstat Californien. Men nu to måneder senere meddeler Californien, at staten ikke planlægger at tage en smittesporings-app i brug.

Heller ikke den store stat New Jersey har man aktuelle planer om at tage en smittesporings-app i brug.

”Staten New Jersey arbejder hverken på at udvikle eller promovere teknologi, der kan advare borgerne om smitte. I det mindste ikke i øjeblikket,” lyder det ifølge NBC fra statens guvernør Phil Murphy.

Læs også: Her er alle detaljerne i Netcompany og statens samarbejde om omdiskuteret dansk corona-app

App kan ikker erstatte mennesker

I stedet planlægger man i New Jersey i stedet at ansætte 1600 personer, der skal foretage manuel smittesporing ved at foretage telefonopkald til folk, der kan have været eksponeret for smitte.

En tilgang der ifølge NBC også har opbakning fra verdenssundhedsorganisation WHO.

Her har organisationens generaldirektør, Tedros Adhanom Ghebreyesus, understreget at digitale værktøjer ikke kan erstatte manuel kontaktsporing, hvor fysiske personer laver telefonopkald, skriver e-mails og sender sms-beskeder til folk, der har været udsat for en smitterisiko.

Herhjemme arbejder Netcompany i øjeblikket på at udvikle en smittesporingsapp, der ventes at blive lanceret i løbet af den indeværende måned.

Læs også: Staten blev advaret om store negative konsekvenser ved Netcompanys corona-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere