Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datatilsynet afventer ny smittesporingsapp / TDC indgår treårig aftale med med fiber-konsortium / Rekrutteringsplatform henter millioninvestering

Datatilsynet afventer ny smittesporingsapp. TDC indgår treårig aftale med med fiber-konsortium. Rekrutteringsplatform henter millioninvestering. Simcorp slår tre afdelinger sammen. Computex bliver endeligt aflyst. Deltag i digital cloud-konference.

Godmorgen og velkomen indenfor til dagens første it-nyhedsoverblik.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Jakob Schjoldager. Vi begynder overflyvningen af de korte it-historier med nyt fra Datatilsynet.

Datatilsynet afventer ny smittesporingsapp

Mandag kom det frem, at de norske sundhedsmyndigheder stopper al indsamling af data foretaget af landets smittesporingsapp Smittestopp.

Det sker efter et forbud fra det norske datatilsyn, der ikke mener at dataindsamlingen i den norske app, der bliver indsamlet via GPS, står mål med formålet.

Det er dog endnu usikkert om Danmark kan ende i samme situation.

I Danmark afventer Datatilsynet dog stadig at blive præsenteret for den danske model bag smittesporingsappen, der bliver udviklet af Netcompany, skriver Berlingske.

"Den problemstilling, der nu kommer op til overfladen i Norge, er et af de forhold, vi tidligere har bedt ministeriet forholde sig til. Altså, at der er proportionalitet mellem et eventuelt indgreb og de samfundshensyn, man mener, man kan opnå," siger it-sikkerhedsspecialist hos Datatilsynet Allan Frank til avisen og tilføjer:

"Vi afventer, at der præsenteres et grundlag for brugen af appen og en nærmere beskrivelse af modellen."

TDC indgår treårig aftale med med fiber-konsortium

De næste tre år skal en række virksomheder i fiber-konsortiet Fiber Factory udrulle fibernet til en række privatkunder for TDC Net.

Konsortiet består af Eltel, Petri & Haugsted samt Munck Forsyningsledninger.

”Vi ser frem til at den nye aftale kommer til at bidrage markant til udbygning af vores fiber-netværk og dermed TDC NETs strategi om at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur til gavn for Danmark,” siger direktør i TDC Net, Christian Duer, i en meddelelse.

Kontrakten gælder fra 2020-2023 med mulighed for forlængelse. Eltel kommer til at stå for 40 procent af konsortiet, og her ser man naturligvis frem til udrulningen.

”Vi er glade for at være en væsentlig spiller i TDC NETs store fiberudrulning i hele Danmark, og for også på dette område at fortsætte vores tætte samarbejde med TDC om at bygge samfundskritiks infrastruktur,” lyder det fra selskabets direktør, Claus Metzsch Jensen.

Rekrutteringsplatform henter millioninvestering

Midt under coronakrisen har jobplatformen SimplyJob hentet en millioninvestering fra serieiværksætterne serieinvestorerne Bent Bang-Jensen og Joachim Spangsberg.

I alt lyder investeringen fire millioner kroner, skriver erhvervsmediet Finans.

SimplyJob hjælper særligt unge under 25 år med at finde studiejobs og ufaglært arbejde.

“Det er en fuldstændig vanvittig følelse. Det er det, men drømmer om, når man som iværksætter bygger en virksomhed op. Investeringen er uden tvivl nok til at fortsætte den hidtidige vækst året ud,” siger 28-årige Rasmus Ulveman, der er administrerende direktør i selskabet.

Simcorp slår tre afdelinger sammen

Software-giganten Simcorp har valgt at slå tre af sine europæiske afdelinger sammen til en enkelt. Det sker for at samle ekspertisen i en ny EMEA-afdeling af forretningen.

“Hvis vi skal være i stand til at levere service og tilbud til samtlige kunder over hele EMEA, så kræver det, at vi kan lave vidensdeling inden for EMEA og distribuere vores eksperter rundt i hele Europa. Det gør vi bedst ved at slå os sammen,” siger Hans Otto Engkilde ifølge Ritzau.

Det er koncernens nuværende afdelinger i Sydeuropa, Centraleuropa samt en tredje enhed der dækker Nordeuropa, Storbritannien og Mellemøsten, der kommer til at udgøre den nye afdeling i fremtiden.

Computex bliver endeligt aflyst

Selvom dagligdagen efter corona-nedlukningen er begyndt at vende tilbage i Danmark, så rammer den stadig verdens tech-konferencer.

Det samme gælder den årlige Computex-konference, der sidste år tiltrak mere end 43.000 besøgende. Årets event er dog aflyst helt efter først at være blevet udskudt til september.

Det skriver The Verge.

En lang række konferencer fra både Microsoft, Cisco og andre it-giganter er ligeledes blevet aflyst på grund af corona-pandemien.

Deltag i digital cloud-konference

Vi slutter dagens nyhedsoverblik med en kort opdatering fra vores egen andedam.

Onsdag afholder Computerworld nemlig digital konference om hybrid- og multi-cloud.

Her kan du blive klogere på andre virksomheders erfaringer med netop dette område, hvis du tilmelder dig eventet her. Det er helt gratis og bliver modereret af Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.