Artikel top billede

A. P. Møller Mærsk sætter jagten ind på nye it-sikkerhedsspecialister i 'verdensklasse'

Mærsk-CISO Andy Powell leder nu efter en række it-sikkerhedsmedarbejdere til en ny afdeling til den danske container-gigant.

Danmarks største virksomhed har sat jagten ind på nogen af verdens bedste it-sikkerhedsspecialister

Det skriver selskabets øverste it-sikkerhedschef, Andy Powell, på LinkedIn.

Computerworld har forsøgt at få et interview med it-sikkerhedschefen om de nyoprettede stillinger, men selskabet vil ikke fortælle mere om de nye job på nuværende tidspunkt. Det oplyser Mærsks pressetjeneste.

Stillingerne er nemlig endnu ikke officielt slået op, men Powell oplyser på LinkedIn, at man leder efter "en række verdensklasse cybersikkerhedsmedarbejdere."

"Vi er ved at skabe adskillige scrum teams, der skal drive agile sikkerhedsløsninger, og vi mangler talent. Jeg kan garantere et sjovt sted at arbejde, et fantastisk team og spændende og udfordrende problemer! Hold venligst øje med Maersk-hjemmesiden i løbet af de kommende uger," skriver Andy Powell.

Læs også: Et af verdens største container-rederier ramt af muligt hacker-angreb

NotPetya-angreb i 2017

I it-kredse er det naturligvis fortsat svært at tænke på Mærsk uden stadig at nævne det altødelæggende hackerangreb NetPetya, der ramte koncernen i 2017.

Powell blev ansat som CISO hos Mærsk året efter angrebet fra NotPetya, der kostede koncernen mere end én milliard kroner.

Året efter blev Andy Powell kåret som 'Årets CISO' ved CIO Dive Awards 2019.

Det er bagtæppet, når Mærsk vælger at opruste på den digitale sikkerhed i container-giganten. Det er dog fortsat usikkert præcist hvad de nye medarbejdere skal beskæftige sig med.

Andy Powell oplyser dog, at de nye specialister som udgangspunkt skal placeres i Storbritannien, hvor CISO'en også selv har sin daglige gang.

Han skriver dog på LinkedIn, at man er klar til at slække på lokationskravet, hvis den rigtige person befinder sig et andet sted i verden.

Læs også: Dansk milliard-virksomhed ramt af ransomware-angreb: "Folk har sovet i sovepose på gulvet i det ene hjørne af kontoret med to meters afstand"Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.