Massere af nyt Apple-grej: :Læs om den nye store MacBook Air 15" og den mægtige Apple Mac Pro

Artikel top billede

(Foto: George Copae / by George Copae)

A. P. Møller Mærsk sætter jagten ind på nye it-sikkerhedsspecialister i 'verdensklasse'

Mærsk-CISO Andy Powell leder nu efter en række it-sikkerhedsmedarbejdere til en ny afdeling til den danske container-gigant.

Danmarks største virksomhed har sat jagten ind på nogen af verdens bedste it-sikkerhedsspecialister

Det skriver selskabets øverste it-sikkerhedschef, Andy Powell, på LinkedIn.

Computerworld har forsøgt at få et interview med it-sikkerhedschefen om de nyoprettede stillinger, men selskabet vil ikke fortælle mere om de nye job på nuværende tidspunkt. Det oplyser Mærsks pressetjeneste.

Stillingerne er nemlig endnu ikke officielt slået op, men Powell oplyser på LinkedIn, at man leder efter "en række verdensklasse cybersikkerhedsmedarbejdere."

"Vi er ved at skabe adskillige scrum teams, der skal drive agile sikkerhedsløsninger, og vi mangler talent. Jeg kan garantere et sjovt sted at arbejde, et fantastisk team og spændende og udfordrende problemer! Hold venligst øje med Maersk-hjemmesiden i løbet af de kommende uger," skriver Andy Powell.

Læs også: Et af verdens største container-rederier ramt af muligt hacker-angreb

NotPetya-angreb i 2017

I it-kredse er det naturligvis fortsat svært at tænke på Mærsk uden stadig at nævne det altødelæggende hackerangreb NetPetya, der ramte koncernen i 2017.

Powell blev ansat som CISO hos Mærsk året efter angrebet fra NotPetya, der kostede koncernen mere end én milliard kroner.

Året efter blev Andy Powell kåret som 'Årets CISO' ved CIO Dive Awards 2019.

Det er bagtæppet, når Mærsk vælger at opruste på den digitale sikkerhed i container-giganten. Det er dog fortsat usikkert præcist hvad de nye medarbejdere skal beskæftige sig med.

Andy Powell oplyser dog, at de nye specialister som udgangspunkt skal placeres i Storbritannien, hvor CISO'en også selv har sin daglige gang.

Han skriver dog på LinkedIn, at man er klar til at slække på lokationskravet, hvis den rigtige person befinder sig et andet sted i verden.

Læs også: Dansk milliard-virksomhed ramt af ransomware-angreb: "Folk har sovet i sovepose på gulvet i det ene hjørne af kontoret med to meters afstand"