Nokia fyrer hver tredje ansatte i franske Alcatel-Lucent

Nokia er på vej med fyresedler til hver tredje medarbejder i selskabets franske virksomhed Alcatel-Lucent.

Finske Nokia drosler voldsomt ned i selskabets franske virksomhed, Alcatel-Lucent, hvor hver tredje medarbejder nu skal fyres.

Det svarer til i alt 1.233 medarbejdere, som Alcatel-Lucent nu vil sige farvel til, skriver Reuters.

Nokia konkurrerer for tiden indædt med svenske Ericsson og kinesiske Huawei om de kraftigt voksende markeder for 5G-udstyr, som mange lande for tiden investerer i.

Nokia meddeler til Reuters, at nedskæringen af mandskabet er ‘meget vigtig’ på grund af prispres i markedet.

Nokia overtog franske Alcatel-Lucent i 2015, hvilket du kan læse mere om her: Nokias gigant-køb af Alcatel-Lucent kan få stor betydning for markedet.

Ideen med købet var dengang at få øget muskelkraft på markedet for netværksudstyr, som Nokia havde udset som selskabets nye satsningsområde.

Nokia beskæftiger i alt 5.138 medarbejdere i Frankrig, hvoraf de 3.640 arbejder for Alcatel-Lucent.

Nokia meddeler, at fyringerne primært vil ramme udviklingsafdelingen.

“Nokia vil fortsat være en stor arbejdsgiver i Frankrig med fokus på R&D, salg og service,” meddeler selskabet.

Læs også:

Nokias topchef trækker sig: Finsk topprofil udnævnt som ny CEO - skal føre Nokia ind i 5G-æraen

Er dette Nokias nye fremtid? Er på trapperne med globalt sammenbundet IoT-netværkYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.