Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Kritikken af Apples gebyr på op til 30 procent for udviklere, der sælger via App Store, fortsætter helt op til startskuddet på selskabets store udviklerkonference, WWDC20.

I aften lyder startskuddet for Apples store, årlige udviklerkonference, WWDC.

Men op til eventet er Apple blevet mødt af modvind.

En række softwareudviklere har klaget deres nød over Apples politik ved brug af selskabet App Store. Især hvad angår gebyret på 30 procent af salgene, der sker ved køb via platformen.

Det skriver CNBC.

"App Stores skat på 30 procent er en stor smerte, som virkelig begrænser vores profitabilitet og langsigtede levedygtighed som forretning," fortæller en direktør for et startup-selskab, der ønsker at være anonym, til mediet.

Læs også: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

App Storen står for 18 procent af selskabet samlede omsætning, og er derved en betragtelig del af forretningen. I 2019 indbragte App Store 46 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 305 milliarder kroner.

Heinemeiers mail-program blev afvist

Den danske programmør David Heinemeiner har også været på kant med den amerikanske tech-gigant.

Forrige uge beskyldte han Apple for mafiametoder, over for nye apps i deres digitale forretning.

David Heinemeiers nye mail-app 'Hey', blev nemlig afvist af App Store, da betalingen ikke foregik gennem Apples in-app-purchase.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Derefter sendte folkene bag 'Hey' en klage afsted til Apple, som er blevet afvist.

EU-kommissionen indleder sag mod Apple

Presset fra den danske udvikler kommer samtidig med, at EU-kommissionen har indledt en sag mod it-giganten for netop deres betalingsmetoder i App Store.

Kommissionen, med Margrethe Vestager i spidsen, mener nemlig, at betalingsmodellen er på kanten med konkurrencelovgivningen, fordi Apple har eneret over alle iPhones mulighed for at downloade apps.

Sagen er kommet i stand efter streaming-tjenesten Spotify og e-bogs-selskabet Kobo har indgivet formelle klager over Apple.

Derudover har dating-appen Tinder og det populære spil Fortnie også udtrykt utilfredshed, skriver CNBC.

Læs også: Berømt dansk programmør klar med nyt smart mail-program: Tror 'Hey' kan revolutionære vores brug af e-mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere