Artikel top billede

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Kritikken af Apples gebyr på op til 30 procent for udviklere, der sælger via App Store, fortsætter helt op til startskuddet på selskabets store udviklerkonference, WWDC20.

I aften lyder startskuddet for Apples store, årlige udviklerkonference, WWDC.

Men op til eventet er Apple blevet mødt af modvind.

En række softwareudviklere har klaget deres nød over Apples politik ved brug af selskabet App Store. Især hvad angår gebyret på 30 procent af salgene, der sker ved køb via platformen.

Det skriver CNBC.

"App Stores skat på 30 procent er en stor smerte, som virkelig begrænser vores profitabilitet og langsigtede levedygtighed som forretning," fortæller en direktør for et startup-selskab, der ønsker at være anonym, til mediet.

Læs også: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

App Storen står for 18 procent af selskabet samlede omsætning, og er derved en betragtelig del af forretningen. I 2019 indbragte App Store 46 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 305 milliarder kroner.

Heinemeiers mail-program blev afvist

Den danske programmør David Heinemeiner har også været på kant med den amerikanske tech-gigant.

Forrige uge beskyldte han Apple for mafiametoder, over for nye apps i deres digitale forretning.

David Heinemeiers nye mail-app 'Hey', blev nemlig afvist af App Store, da betalingen ikke foregik gennem Apples in-app-purchase.

“Som en hver god mafioso aflagde de [Apple, red] os en visit over telefonen. Her fastslår Apple, at det, at ødelægge vores vinduer (ved at nægte os muligheden for at fixe bugs), ikke var en fejl. Derefter, uden så meget som en høflig eufemisme, siger de, at vil de brænde vores butik ned (fjerne vores app!), medmindre vi betaler," skrev Heinemeier på Twitter.

Læs også: Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"

Derefter sendte folkene bag 'Hey' en klage afsted til Apple, som er blevet afvist.

EU-kommissionen indleder sag mod Apple

Presset fra den danske udvikler kommer samtidig med, at EU-kommissionen har indledt en sag mod it-giganten for netop deres betalingsmetoder i App Store.

Kommissionen, med Margrethe Vestager i spidsen, mener nemlig, at betalingsmodellen er på kanten med konkurrencelovgivningen, fordi Apple har eneret over alle iPhones mulighed for at downloade apps.

Sagen er kommet i stand efter streaming-tjenesten Spotify og e-bogs-selskabet Kobo har indgivet formelle klager over Apple.

Derudover har dating-appen Tinder og det populære spil Fortnie også udtrykt utilfredshed, skriver CNBC.

Læs også: Berømt dansk programmør klar med nyt smart mail-program: Tror 'Hey' kan revolutionære vores brug af e-mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere