Artikel top billede

Morgen-briefing: Fransk corona-app downloadet 1,9 millioner gange / Mærsk har store planer med nyt digitalt selskab / Google investerer milliarder i byggeri af polske datacentre

Fransk corona-app downloadet 1,9 millioner gange. Mærsk har store planer med nyt digitalt selskab. Google investerer milliarder i byggeri af polske datacentre. Flere ældre handler online. Daimler og Nvidia vil udfordre Tesla i forening. Apple køber Fleetsmith.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing, der i dag beklageligvis er blevet en time forsinket på grund af et midlertidigt problem i CW's backend.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Fransk corona-app downloadet 1,9 millioner gange

Den franske corona-app StopCovid er blevet downloadet 1,9 millioner gange og aktiveret 1,8 millioner gange, siden Frankrig lancerede den for tre uger siden.

De franske sundhedsmyndigheder oplyser, at 460.000 af brugerne efterfølgende har slettet appen igen, mens knap 24.000 personer har deaktiveret den.

Ud af de 1,9 millioner mennesker, der har downloadet den, har blot 68 imidlertid indtastet, at de er blevet smittet med Covid-19.

Det betyder, at appen kun har sendt 14 notifikationer siden lanceringen for tre uger siden.

Mærsk har store planer med nyt digitalt selskab

Maersk Tankers har store planer med det nye selskab Zeronorth, der med i første omgang 38 medarbejdere skal udvikle og udbrede softwareløsningen Optimise.

Ideen er, at Optimise skal nedbringe skibenes samlede forbrug af brændstof ved at løbende at udregne forbedringer til både optimal fart under de givne forhold, indkøb af last, ruteplanlægning og de andre parametre, der indgår i det komplicerede regnestykke.

I første omgang er 300 skibe ifølge ShippingWatch blevet udstyret med løsningen - herunder 216 skibe fra Maersk Tankers selv.

"Vi skal op på 1.000 skibe, så vi skal være tre gange så store som i dag, hvilket vi har seks måneder til at nå. I 2021 er vores forventning yderligere 1000 skibe," siger chefen for Zeronorth, Søren Christian Meyer, til Shippingwatch.

Google investerer milliarder i byggeri af polske datacentre

Google vil investere op mod to milliarder dollar i byggeriet af et stort datacenter i Polen, skriver den polske avis Puls Biznesu.

Datacenteret kommer til at ligge uden for Warsawa, hvor det skal stå klart til drift i begyndelsen af 2021.

Også Microsoft har fornylig meddelt, at selskabet ville investere omkring en milliard dollar i at opføre datacenter i Polen.

Det kan du læse mere om her: Microsoft vil investere en milliard dollar i Polen: Åbner helt ny cloud-region

Flere ældre handler online

Danskerne har i den grad taget e-handel til sig, viser nye tal fra Danmarks Statistik: Tre ud af fire borgere over 16 år handler jævnligt på nettet.

Tallene viser, at især de ældre over 75 år strømmer til e-butikkerne. Siden 2016 er antallet af ældre medborgere mellem 75 år og 89 år der handler på nettet, steget med 65 procent.

Antallet af ældre mellem 65 år og 74 år, der handler på nettet, er steget med 25 procent i samme periode.

Der har i den seneste periode også været en stor stigning i antallet af indvandrere og deres efterkommere, der handler på nettet, lyder det fra Danmarks Statistik.

Du kan se flere tal om stigningen i e-handelen hos Danmarks Statistik her.

Daimler og Nvidia vil udfordre Tesla i forening

Den tyske bilproducent Daimler indgår tæt partnerskab med den amerikanske grafikkort-specialist Nvidia.

Målet er at udvikle og udstyre kommende Mercedeser med ny-udviklerede, avancerede chip og software til selvstyring af bilerne.

I sigtekornet er ikke mindst Tesla, der i dag er langt foran de fleste andre bilproducenter med Tesla softwarebaserede tilgang til bilerne, der gør, at der kan udvikles nye features hurtigere end det er tilfældet for konkurrenterne - blandt andet med softwareopgraderinger.

Apple køber Fleetsmith

Apple køber selskabet Fleetsmith, der står bag en ret udbredt software-løsning til selskabers håndtering af deres samlede ‘flåde’ af Apple-enheder.

Fleetsmith står bag en MDM-løsning [mobile device management], der gør det muligt for selskaber at opsætte, håndtere og installere software-opdateringer og lignende på en gang på mange Apple-enheder.

Opkøbet er det blot seneste i en længere række, som Apple har foretaget i den seneste tid.

Siden nytår har Apple også købt Voysis (til forbedring af Siri), NextVR (VR), Xnor.ai (AI-værktøjer) og Dark Sky (forbedring af vejr-app).

Du kan læse mere om opkøbet hos Fleetsmith her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.