Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft vil investere en milliard dollar i Polen: Åbner helt ny cloud-region

Microsoft er klar til at investere op mod en milliard dollar i Polen i stor ekspansions-plan.

Microsoft er klar til at pumpe en milliard dollar - syv milliarder kroner - ind i stor udbygningsplan i Polen.

Investeringen er blandt de største nogensinde i den polske it-industri.

Pengene skal primært anvendes til opførelse af et af Microsofts store datacentre, der bliver central i en ny Microsoft cloud-region, som skal sikre Microsoft en solid position på det spirende østeuropæiske it-marked.

Selskabet meddeler, at investeringen skal ‘accellerere innovation og digital transformation i den ‘Polish Digital Valley.”

Microsoft har i de seneste 30 år drevet forretning i Polen og har i dag mere end 6.000 partner-selskaber i landet.

Som led i aftalen har selskabet indgået partneraftale med den lokale cloud-leverandør Chmura Krajowa, der blandt andet får til opgave at udbredre cloud-løsningerne fra Microsoft til det polske erhvervsliv.

At beslutningen om investeringen får højeste bevågenhed i Polen, understreges af, at premierminister Mateusz Morawiecki er inde over den.

“Jeg er overbevist om, at Microsofts investering i Polen er vigtig for virksomheder, offentlige institutioner og uddannelses-systemet, og at den vil gøre dem i stand til at transformere sig digital og indføre nye arbejds-standarder,” lyder det fra Mateusz Morawiecki - i en pressemeddelelse udsendt af Microsoft.

Den finder du i sin helhed her.

Microsoft mener, at Polen har potentialet til at komme til at spille en central rolle i hele den europæiske it-verden.

Den polske datacenter-region bliver Microsofts 59. cloud-region i verden, som i alt dækker 140 lande.

Med den nye region kommer fuld adgang til alle Microsofts cloud-løsninger inden for Azure, Microsoft 365, Dynamics, Power Platform og striben af sikkerheds-løsninger.

Læs også:

AWS lancerer Outposts i Danmark og Norden: Nu vil Amazon levere og installere sin egen server hjemme i din kælder

Her er køberen af datacenter-grunde i Aabenraa: Tyske SAP står bag købet

Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Cloud-markedet voksede med enorme 32 procent i 2018 - disse ni leverandører sidder på mere end halvdelen af markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere