Artikel top billede

(Foto: René Strandbygaard)

It-nedbrud får DSB til at fjerne krav om pladsbillet

DSB oplever tekniske udfordringer med billetsystemet. Derfor fjerner DSB nu kravet om pladsbillet i deres fjern- og regionaltog.

DSB har døjet med tekniske udfordringer gennem onsdagen.

Det har nu fået DSB til at fjerne kravet om pladsbillet i fjern- og regionaltog.

Det skriver DR.

Tony Bispeskov, infromationschef ved DSB, forklarer til mediet, at de tekniske problemerne udspringer i selskabets salgssystemer.

Han kan ikke forudsige, hvornår DSB igen får gjort systemerne fuldt funktionsdygtige.

DSB oplyser nu, at problemerne rammer pladsbilletter og Orangebilletter, men at de resterende billettyper skal kan købes trods de tekniske udfordringer.

Tidligere på dagen onsdag var det dog ikke muligt at købe rejser. Et it-nedbrud forårsagede, at rejsende ikke kunne købe billetter online.

Læs mere her: DSB-systemer ramt af nedbrud: Umuligt at købe togbillet online

På DSB's hjemmeside blev brugerne mødt af et gult banner med overskiften 'Salgssystemer ustabile.'

Herefter poppede der en besked op med følgende tekst.

"Det er hverken muligt at købe rejser eller pladsbilletter på dsb.dk eller i DSB app. Køb derfor din billet til rejsen i DSB Salg & Service, billetautomater, DSB 7-Eleven, DOT Billetter app eller foretag check ind på dit rejsekort. Har du ikke mulighed for at benytte ovenstående muligheder, bedes du straks efter påstigning kontakte togpersonalet," står der i meddelelsen på hjemmesiden.

Stor belastning på systemer gennem hele ugen

Nedbruddet kommer efter en uge, hvor DSB har oplevet massiv efterspørgsel grundet de billige rejsepas, der for 299 kroner giver ubegrænset adgang til offentlig transport på otte valgfri dage henover sommeren og en million Orange-billetter, som tirsdag blev sat til salg.

Derfor måtte DSB investerer i Queue-its køsystem, ligesom CIO Michael Moesgaard måtte fordoble serverkapaciteten i Microsoft Azure.

"Vi har ikke tidligere haft en mekanisme med et køsystem indbygget i vores infrastruktur. Derfor har vi fået indbygget et køsystem. Vi har også fordoblet serverkapaciteten på de berørte områder. Det har vi gjort, fordi vi har haft en forventning om, at det ville gå rigtigt stærkt med at sælge de her rejsepas," sagde Michael Moesgaard tidligere på ugen til Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Sådan har DSB's it-afdeling håndteret tirsdagens kæmpe-belastning på it-systemerne: "Da der var allermest tryk på, havde vi sved på panden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere