Telenor får milliardbøde for misbrug af markedsposition

Telenor er blevet idømt en kæmpebøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til 830 millioner kroner - for at misbruge sin markedsposition i Norge. Telenor anker kendelsen.

Telenor er blevet idømt en svimlende bøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til omkring 830 millioner kroner - for at misbruge selskabets markedsposition i Norge til at udelukke konkurrerende bredbåndstjenester.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Den voldsomme bøde er udstedt af ESA, der er kontroltilsyn for en række ikke-EU-lande, som følger EU-regler.

Telenor har fra 2008 til 2012 opkrævet lavere priser for mobildata fra selskabets egne slutkunder, end selskabet har taget for at lade konkurrenterne benytte Telenors netværk.

Dermed har konkurrenterne været nødt til at sende regningen videre til deres kunder eller acceptere et tab for at matche Telenors priser.

"Da Telenor har en dominerende position på markedet, har Telenor et særligt ansvar for at sikre, at selskabet ikke forhindre den frie konkurrence," lyder det ifølge E24 i kendelsen.

Læs også: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark

Telenor anker sagen
Telenor er ikke enig i kendelsen og anker derfor sagen.

Det oplyser Telenors norske topchef, Petter Børre Furberg i en mail til E24.

"Sagen gælder for en lille del af mobilmarkedet og forhold, som ligger langt tilbage i tiden. Vi er svært overrasket over afgørelsen og bødens størrelse. Vi er uenige i kendelsen og genkender ikke den måde, som Telenor beskrives på. Det er strid med det, vi står for og de værdier, vi arbejder efter i alle de lande, vi opererer i," skriver Petter-Børre Furberg.

Læs også: Her er planen for Telenors danske forretning fra ny dansk Telenor-boss: "Vi skal snakke værdi fremfor simkort og nye kunder"

Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark
Ordsproget "en ulykke kommer sjældent alene" har sjældent været mere passende for Telenor.

For kendelsen cementerer en forfærdelig dag for Telenor.

Danmarks næststørste mobilselskab har nemlig måtte annoncere, at selskabet fyret 59 danske medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark.

"Vi er glade for alle vores dygtige medarbejdere, og derfor har vi forsøgt at flytte så mange eksisterende medarbejdere rundt som overhovedet muligt. Men med nedlukningen af 13 butikker kommer vi desværre ikke udenom, at vi er nødsaget til at sige farvel til 59 af vores gode medarbejdere," lyder det i den forbindelse fra Tor-Arne Fosser, markedsdirektør for privat i Telenor.

Læs mere her: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark


mest debatterede artikler

Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.