Telenor får milliardbøde for misbrug af markedsposition

Telenor er blevet idømt en kæmpebøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til 830 millioner kroner - for at misbruge sin markedsposition i Norge. Telenor anker kendelsen.

Telenor er blevet idømt en svimlende bøde på 1,2 milliarder norske kroner - svarende til omkring 830 millioner kroner - for at misbruge selskabets markedsposition i Norge til at udelukke konkurrerende bredbåndstjenester.

Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Den voldsomme bøde er udstedt af ESA, der er kontroltilsyn for en række ikke-EU-lande, som følger EU-regler.

Telenor har fra 2008 til 2012 opkrævet lavere priser for mobildata fra selskabets egne slutkunder, end selskabet har taget for at lade konkurrenterne benytte Telenors netværk.

Dermed har konkurrenterne været nødt til at sende regningen videre til deres kunder eller acceptere et tab for at matche Telenors priser.

"Da Telenor har en dominerende position på markedet, har Telenor et særligt ansvar for at sikre, at selskabet ikke forhindre den frie konkurrence," lyder det ifølge E24 i kendelsen.

Læs også: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark

Telenor anker sagen
Telenor er ikke enig i kendelsen og anker derfor sagen.

Det oplyser Telenors norske topchef, Petter Børre Furberg i en mail til E24.

"Sagen gælder for en lille del af mobilmarkedet og forhold, som ligger langt tilbage i tiden. Vi er svært overrasket over afgørelsen og bødens størrelse. Vi er uenige i kendelsen og genkender ikke den måde, som Telenor beskrives på. Det er strid med det, vi står for og de værdier, vi arbejder efter i alle de lande, vi opererer i," skriver Petter-Børre Furberg.

Læs også: Her er planen for Telenors danske forretning fra ny dansk Telenor-boss: "Vi skal snakke værdi fremfor simkort og nye kunder"

Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark
Ordsproget "en ulykke kommer sjældent alene" har sjældent været mere passende for Telenor.

For kendelsen cementerer en forfærdelig dag for Telenor.

Danmarks næststørste mobilselskab har nemlig måtte annoncere, at selskabet fyret 59 danske medarbejdere og lukker 13 butikker i Danmark.

"Vi er glade for alle vores dygtige medarbejdere, og derfor har vi forsøgt at flytte så mange eksisterende medarbejdere rundt som overhovedet muligt. Men med nedlukningen af 13 butikker kommer vi desværre ikke udenom, at vi er nødsaget til at sige farvel til 59 af vores gode medarbejdere," lyder det i den forbindelse fra Tor-Arne Fosser, markedsdirektør for privat i Telenor.

Læs mere her: Telenor fyrer 59 medarbejdere og lukker 13 butikker i DanmarkPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Cisco Umbrella: Sådan udvikler truslerne sig netop nu
Hver eneste dag håndterer de mere end 30 datacentre under Cisco Umbrella mere end 240 milliarder forespørgsler fra 190 lande. Det giver sikkerhedseksperter hos Cisco Talos et enestående datagrundlag for at kortlægge, hvordan cybertrusselsbilledet udvikler sig. I dette whitepaper kan du læse, hvordan trusselsbilledet har udviklet sig hen over 2020. Men – endnu vigtigere – om, hvordan din organisation bedst forbereder sig på at håndtere truslerne i tiden der kommer.