Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv.)

Esbjerg Kommune vil købe Facebook-grund: Kan skabe plads til flere mindre datacentre

Facebook havde planer om at opføre et datacenter på 250.000 kvadratmeter uden for Esbjerg. Nu overvejer Esbjerg Kommune at opkøbe grunden, der kan blive brugt til at opføre flere mindre datacentre.

I fjor opgav Facebook planerne op at opføre et datacenter i Andrup uden for Esbjerg. Nu knap et år senere planlægger Esbjerg Kommune selv at købe grunden på i omegnen af 200 hektar.

Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg Kommune har dog ikke helt opgivet planerne om at få opført datacentre på grunden. For ifølge Jydskevestkysten kan grunden blive brugt til at at opføre flere mindre datacentre og andre pladskrævende virksomheder.

"Der er løbende interesse fra virksomheder med projekter, der ligger inden for den vedtagne lokalplan – ikke mindst på grund af områdets beliggenhed tæt på motorvejen, havnen og lufthavn. Ved at opkøbe hele området vil vi få råderet over det eneste større areal til pladskrævende virksomheder i den kategori og kan bedre disponere," siger Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg, til JyskeVestkysten.

Læs også: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Omgærdet med stor mystik

I 2018 blev det afsløret, at det var Facebook, der stod bag et datacenterprojekt i byen, som indtil da havde været omgærdet med stor mystik.

Projektet gik under kodenavnet Project Ember og omfattede opførelsen af et hyperscale datacenter på op mod 250.000 kvadratmeter. Året efter meddelte Facebook dog, at selskabet droppede de storstilede planer.

Det skete efter, hvad Facebook betegnede som "en kompleks proces".

“På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa,” oplyste Facebook dengang i en mail til nyhedsbureauet Ritzau.

Læs også: Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere