Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Esbjerg Byhistoriske Arkiv.)

Esbjerg Kommune vil købe Facebook-grund: Kan skabe plads til flere mindre datacentre

Facebook havde planer om at opføre et datacenter på 250.000 kvadratmeter uden for Esbjerg. Nu overvejer Esbjerg Kommune at opkøbe grunden, der kan blive brugt til at opføre flere mindre datacentre.

I fjor opgav Facebook planerne op at opføre et datacenter i Andrup uden for Esbjerg. Nu knap et år senere planlægger Esbjerg Kommune selv at købe grunden på i omegnen af 200 hektar.

Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg Kommune har dog ikke helt opgivet planerne om at få opført datacentre på grunden. For ifølge Jydskevestkysten kan grunden blive brugt til at at opføre flere mindre datacentre og andre pladskrævende virksomheder.

"Der er løbende interesse fra virksomheder med projekter, der ligger inden for den vedtagne lokalplan – ikke mindst på grund af områdets beliggenhed tæt på motorvejen, havnen og lufthavn. Ved at opkøbe hele området vil vi få råderet over det eneste større areal til pladskrævende virksomheder i den kategori og kan bedre disponere," siger Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg, til JyskeVestkysten.

Læs også: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Omgærdet med stor mystik

I 2018 blev det afsløret, at det var Facebook, der stod bag et datacenterprojekt i byen, som indtil da havde været omgærdet med stor mystik.

Projektet gik under kodenavnet Project Ember og omfattede opførelsen af et hyperscale datacenter på op mod 250.000 kvadratmeter. Året efter meddelte Facebook dog, at selskabet droppede de storstilede planer.

Det skete efter, hvad Facebook betegnede som "en kompleks proces".

“På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa,” oplyste Facebook dengang i en mail til nyhedsbureauet Ritzau.

Læs også: Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere