Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Esbjerg Kommune vil købe Facebook-grund: Kan skabe plads til flere mindre datacentre

Facebook havde planer om at opføre et datacenter på 250.000 kvadratmeter uden for Esbjerg. Nu overvejer Esbjerg Kommune at opkøbe grunden, der kan blive brugt til at opføre flere mindre datacentre.

I fjor opgav Facebook planerne op at opføre et datacenter i Andrup uden for Esbjerg. Nu knap et år senere planlægger Esbjerg Kommune selv at købe grunden på i omegnen af 200 hektar.

Det skriver JyskeVestkysten.

Esbjerg Kommune har dog ikke helt opgivet planerne om at få opført datacentre på grunden. For ifølge Jydskevestkysten kan grunden blive brugt til at at opføre flere mindre datacentre og andre pladskrævende virksomheder.

"Der er løbende interesse fra virksomheder med projekter, der ligger inden for den vedtagne lokalplan – ikke mindst på grund af områdets beliggenhed tæt på motorvejen, havnen og lufthavn. Ved at opkøbe hele området vil vi få råderet over det eneste større areal til pladskrævende virksomheder i den kategori og kan bedre disponere," siger Jesper Frost Rasmussen (V), borgmester i Esbjerg, til JyskeVestkysten.

Læs også: Efter lang tids hemmelighedskræmmeri: Det er Facebook, der bygger kæmpe-datacenter i Esbjerg

Omgærdet med stor mystik

I 2018 blev det afsløret, at det var Facebook, der stod bag et datacenterprojekt i byen, som indtil da havde været omgærdet med stor mystik.

Projektet gik under kodenavnet Project Ember og omfattede opførelsen af et hyperscale datacenter på op mod 250.000 kvadratmeter. Året efter meddelte Facebook dog, at selskabet droppede de storstilede planer.

Det skete efter, hvad Facebook betegnede som "en kompleks proces".

“På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden - samlet set - ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa,” oplyste Facebook dengang i en mail til nyhedsbureauet Ritzau.

Læs også: Facebook dropper storstilede datacenter-planer i Esbjerg efter "kompleks proces"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.