Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Den danske smittesporings app var klar til download d. 18. juni 2020.

Irland lancerer smitteopsporings-app bygget på Apple og Googles API - England har fortsat ingen dato for lancering

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en corona-sporings app. I lighed med den danske udgave, der udkom 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk, der har været i kontakt med coronasmittede.

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en coronasporings -app. I lighed med den danske udgave, der udkom d. 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk der har været i kontakt med coronasmittede.

Irlands sporings-app til Apple og Android er udviklet af det irske softwarefirma Nearform, anvender I lighed med den danske løsning det såkaldte ”Exposure Notification API”, som er skabt i et samarbejde mellem Apple and Google.

Det skriver ZDNet.

Løsningen anvender Bluetooth og anonyme ID'er til at detektere andre enheder i nærheden og ifølge ZDNet er hitraten op til 72 procent af dem, som ejerens telefon har været tæt på.

Kriteriet for tæt kontakt med en coronaramt er i øvrigt at afstanden mellem de anonyme ID'erer er mindre end to meter, og at kontakten har varet i mere end 15 minutter.

Brugerne af den irske app kan desuden checke ind og fortælle om de har symptomer som hoste, forhøjet temperatur eller åndedrætsbesvær – samt angive deres køn, alder og hjemby.

App'en opbevarer oplysninger i 28 dage og kan dermed hjælpe brugerne med at huske, hvornår de oplevede de første symptomer.

Kildekoden offentliggøres

Kildekoden til den irske app er offentliggjort af de irske sundhedsmyndigheder på GitHub sammen med en række dokumenter om dens indvirken på privatlivets fred.

Ifølge den originale ZDNet-historie arbejder irerne desuden på at skabe samarbejde mellem deres lokale app og de øvrige nationale trackere i Europa.

Mens irerne lancerer appen et stykke tid efter mange andre europæiske lande så er de tilsyneladende et stykke foran de engelske myndigheder.

Ifølge ZDnet er de britiske myndigheder for nyligt startet forfra med deres sporingsapp og arbejder nu i stedet frem mod et samarbejde med Apple og Google - noget som tidligere er blevet afvist.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien i håndbremsevending: Skrotter planer om corona-app og vælger løsning fra Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere