Artikel top billede

Den danske smittesporings app var klar til download d. 18. juni 2020.

Irland lancerer smitteopsporings-app bygget på Apple og Googles API - England har fortsat ingen dato for lancering

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en corona-sporings app. I lighed med den danske udgave, der udkom 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk, der har været i kontakt med coronasmittede.

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en coronasporings -app. I lighed med den danske udgave, der udkom d. 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk der har været i kontakt med coronasmittede.

Irlands sporings-app til Apple og Android er udviklet af det irske softwarefirma Nearform, anvender I lighed med den danske løsning det såkaldte ”Exposure Notification API”, som er skabt i et samarbejde mellem Apple and Google.

Det skriver ZDNet.

Løsningen anvender Bluetooth og anonyme ID'er til at detektere andre enheder i nærheden og ifølge ZDNet er hitraten op til 72 procent af dem, som ejerens telefon har været tæt på.

Kriteriet for tæt kontakt med en coronaramt er i øvrigt at afstanden mellem de anonyme ID'erer er mindre end to meter, og at kontakten har varet i mere end 15 minutter.

Brugerne af den irske app kan desuden checke ind og fortælle om de har symptomer som hoste, forhøjet temperatur eller åndedrætsbesvær – samt angive deres køn, alder og hjemby.

App'en opbevarer oplysninger i 28 dage og kan dermed hjælpe brugerne med at huske, hvornår de oplevede de første symptomer.

Kildekoden offentliggøres

Kildekoden til den irske app er offentliggjort af de irske sundhedsmyndigheder på GitHub sammen med en række dokumenter om dens indvirken på privatlivets fred.

Ifølge den originale ZDNet-historie arbejder irerne desuden på at skabe samarbejde mellem deres lokale app og de øvrige nationale trackere i Europa.

Mens irerne lancerer appen et stykke tid efter mange andre europæiske lande så er de tilsyneladende et stykke foran de engelske myndigheder.

Ifølge ZDnet er de britiske myndigheder for nyligt startet forfra med deres sporingsapp og arbejder nu i stedet frem mod et samarbejde med Apple og Google - noget som tidligere er blevet afvist.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien i håndbremsevending: Skrotter planer om corona-app og vælger løsning fra Google og Apple
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.