Artikel top billede

Den danske smittesporings app var klar til download d. 18. juni 2020.

Irland lancerer smitteopsporings-app bygget på Apple og Googles API - England har fortsat ingen dato for lancering

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en corona-sporings app. I lighed med den danske udgave, der udkom 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk, der har været i kontakt med coronasmittede.

Irland er det seneste europæiske land til at lancere en coronasporings -app. I lighed med den danske udgave, der udkom d. 18. juni, skal appen gøre det nemmere for myndighederne at spore og advare folk der har været i kontakt med coronasmittede.

Irlands sporings-app til Apple og Android er udviklet af det irske softwarefirma Nearform, anvender I lighed med den danske løsning det såkaldte ”Exposure Notification API”, som er skabt i et samarbejde mellem Apple and Google.

Det skriver ZDNet.

Løsningen anvender Bluetooth og anonyme ID'er til at detektere andre enheder i nærheden og ifølge ZDNet er hitraten op til 72 procent af dem, som ejerens telefon har været tæt på.

Kriteriet for tæt kontakt med en coronaramt er i øvrigt at afstanden mellem de anonyme ID'erer er mindre end to meter, og at kontakten har varet i mere end 15 minutter.

Brugerne af den irske app kan desuden checke ind og fortælle om de har symptomer som hoste, forhøjet temperatur eller åndedrætsbesvær – samt angive deres køn, alder og hjemby.

App'en opbevarer oplysninger i 28 dage og kan dermed hjælpe brugerne med at huske, hvornår de oplevede de første symptomer.

Kildekoden offentliggøres

Kildekoden til den irske app er offentliggjort af de irske sundhedsmyndigheder på GitHub sammen med en række dokumenter om dens indvirken på privatlivets fred.

Ifølge den originale ZDNet-historie arbejder irerne desuden på at skabe samarbejde mellem deres lokale app og de øvrige nationale trackere i Europa.

Mens irerne lancerer appen et stykke tid efter mange andre europæiske lande så er de tilsyneladende et stykke foran de engelske myndigheder.

Ifølge ZDnet er de britiske myndigheder for nyligt startet forfra med deres sporingsapp og arbejder nu i stedet frem mod et samarbejde med Apple og Google - noget som tidligere er blevet afvist.

Det kan du læse mere om her: Storbritannien i håndbremsevending: Skrotter planer om corona-app og vælger løsning fra Google og Apple




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere