Storbritannien i håndbremsevending: Skrotter planer om corona-app og vælger løsning fra Google og Apple

De britiske sundhedsmyndigheder vil nu skrotte de hidtige planer om en corona-app, og vil nu ligesom Danmark satse på en løsning baseret på Apple og Googles teknologi.

I Storbritannien har man gennem længere tid afvist at udvikle en corona-app baseret på Apple og Googles teknologi.

I stedet har myndighederne valgt at udvikle sin egen løsning, der er baseret på en centraliseret data-indsamling og som gennem den seneste tid har været testet på den britiske ø Isle of Wirght.

Men nu har landets sundhedsmyndigheder fortage noget, der ligner en regulær håndbremsevending. Det skriver BBC

Ifølge BBC vil Storbritannien nu i stedet bygge en app baseret på Apple og Googles i decentrale og mere privacy-fokuserede løsning.

Et kursskifte som blandt andet de danske og tyske myndighederne foretog for flere uger siden.

Læs også: Ny kurs for Netcompanys smitteapp: Apple og Googles løsning skal bruges alligevel

Problemer med bluetooth
De britiske myndigheder forklarer ifølge BBC, at den oprindelige udgave vil give myndighederne adgang til flere data, men til gengæld har testen på Isle of Wright vist, at den løsning har haft problemer med at registrere Apples iPhones.

Samtidig fremhæver BBC også, at en løsning baseret på Google og Apples-teknologi også vil være kompatibel med andre landes corona-apps.

Et problem der må antages at skyldes, at en velkendt sikkerhedsfunktion på iPhones, der betyder, at apps uden den kommende API ikke kan få adgang til bluetooth-forbindelsen, når telefonen er i dvaletilstand.

De britiske sundhedsmyndigheder har ellers tidligere meddelt, at de havde fundet en metode, der betød, at løsningen fungerede ”tilstrækkeligt godt” på iPhones.

Ifølge BBC har Storbritannien siddeløbende med forsøget på Isle of Wright også foretaget test med en app, der baserer sig på Apple og Googles-løsning.

Læs også:
Dansk smittesporings-app kan downloades nu

Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.