Artikel top billede

Storbritannien i håndbremsevending: Skrotter planer om corona-app og vælger løsning fra Google og Apple

De britiske sundhedsmyndigheder vil nu skrotte de hidtige planer om en corona-app, og vil nu ligesom Danmark satse på en løsning baseret på Apple og Googles teknologi.

I Storbritannien har man gennem længere tid afvist at udvikle en corona-app baseret på Apple og Googles teknologi.

I stedet har myndighederne valgt at udvikle sin egen løsning, der er baseret på en centraliseret data-indsamling og som gennem den seneste tid har været testet på den britiske ø Isle of Wirght.

Men nu har landets sundhedsmyndigheder fortage noget, der ligner en regulær håndbremsevending. Det skriver BBC

Ifølge BBC vil Storbritannien nu i stedet bygge en app baseret på Apple og Googles i decentrale og mere privacy-fokuserede løsning.

Et kursskifte som blandt andet de danske og tyske myndighederne foretog for flere uger siden.

Læs også: Ny kurs for Netcompanys smitteapp: Apple og Googles løsning skal bruges alligevel

Problemer med bluetooth

De britiske myndigheder forklarer ifølge BBC, at den oprindelige udgave vil give myndighederne adgang til flere data, men til gengæld har testen på Isle of Wright vist, at den løsning har haft problemer med at registrere Apples iPhones.

Samtidig fremhæver BBC også, at en løsning baseret på Google og Apples-teknologi også vil være kompatibel med andre landes corona-apps.

Et problem der må antages at skyldes, at en velkendt sikkerhedsfunktion på iPhones, der betyder, at apps uden den kommende API ikke kan få adgang til bluetooth-forbindelsen, når telefonen er i dvaletilstand.

De britiske sundhedsmyndigheder har ellers tidligere meddelt, at de havde fundet en metode, der betød, at løsningen fungerede ”tilstrækkeligt godt” på iPhones.

Ifølge BBC har Storbritannien siddeløbende med forsøget på Isle of Wright også foretaget test med en app, der baserer sig på Apple og Googles-løsning.

Læs også:
Dansk smittesporings-app kan downloades nu

Storbritannien afviser Apple og Googles løsning til smittesporings-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere