Netflix buldrede frem under Corona: Over 10 millioner nye kunder de seneste tre måneder - men nu kommer dykket

Verdens største streamingtjeneste, Netflix ,fik et forrygende andet kvartal med over 10 millioner nye kunder i butikken. Men tilvæksten vil falde til en fjerdedel i tredje kvartal, og det skuffer investorerne og kostede stort kursdyk.

Netflix blev som ventet en af de helt store vindere under den verdensomspændende Corona-krise, som stadig har et solidt tag i dele af verden.

Alene i andet kvartal af 2020 kom 10,1 millioner nye kunder til og det til det bedste andet kvartal i selskabets historie. Omsætningen voksede med 25 procent til 6,1 milliarder dollars svarende til næsten 40 milliarder danske kroner. Det skriver Reuters.

Til gengæld dykker tilvæksten af nye kunder til en fjerdedel i tredje kvartal, forudser Netflix. I det hele taget regner Netflix med et svagere andet kvartal 2020 end i 2019 på grund af den voldsomme vækst i første kvartal af 2020.

Det var en stor skuffelse for investorerne, som havde regnet med en tilvækst i kvartalet på over det dobbelte, og det fik aktien til at dykke over 9 procent i det såkaldte eftermarked, så en Netflixaktie landede på en en pris af godt 477 dollars svarende til godt 3.100 kroner.

Netflix, der nu har omkring 193 millioner kunder over hele verden, rykker også rundt på ledelseslaget. Den hidtidige indholdschef Ted Sarandos bliver hevet op som ny med-CEO sammen med Reed Hastings, som er medstifter af Netflix. Dermed ser det ud til, at Reed Hatsings har valgt sin mulige efterfølger på posten. Hastings siger dog, at han regner med at blive i Netflix i 10 år endnu, og at de begge vil arbejde fuldtids som CEO’er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler - sådan beskytter du din virksomhed

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere


Premium
Vodafone gennemfører et af verdens største S/4HANA-projekter på blot en weekend: Sådan er opgaven blevet grebet an
Over en lang weekend gennemførte Vodafone en enorm ERP-migration til SAP’s nyeste kerne S/4HANA. Det skete efter et års forberedelse. Arbejdet med data var nøglen til success, lyder budskabet.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.