Artikel top billede

Netflix buldrede frem under Corona: Over 10 millioner nye kunder de seneste tre måneder - men nu kommer dykket

Verdens største streamingtjeneste, Netflix ,fik et forrygende andet kvartal med over 10 millioner nye kunder i butikken. Men tilvæksten vil falde til en fjerdedel i tredje kvartal, og det skuffer investorerne og kostede stort kursdyk.

Netflix blev som ventet en af de helt store vindere under den verdensomspændende Corona-krise, som stadig har et solidt tag i dele af verden.

Alene i andet kvartal af 2020 kom 10,1 millioner nye kunder til og det til det bedste andet kvartal i selskabets historie. Omsætningen voksede med 25 procent til 6,1 milliarder dollars svarende til næsten 40 milliarder danske kroner. Det skriver Reuters.

Til gengæld dykker tilvæksten af nye kunder til en fjerdedel i tredje kvartal, forudser Netflix. I det hele taget regner Netflix med et svagere andet kvartal 2020 end i 2019 på grund af den voldsomme vækst i første kvartal af 2020.

Det var en stor skuffelse for investorerne, som havde regnet med en tilvækst i kvartalet på over det dobbelte, og det fik aktien til at dykke over 9 procent i det såkaldte eftermarked, så en Netflixaktie landede på en en pris af godt 477 dollars svarende til godt 3.100 kroner.

Netflix, der nu har omkring 193 millioner kunder over hele verden, rykker også rundt på ledelseslaget. Den hidtidige indholdschef Ted Sarandos bliver hevet op som ny med-CEO sammen med Reed Hastings, som er medstifter af Netflix. Dermed ser det ud til, at Reed Hatsings har valgt sin mulige efterfølger på posten. Hastings siger dog, at han regner med at blive i Netflix i 10 år endnu, og at de begge vil arbejde fuldtids som CEO’er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere