Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk får adgang til milliardbonus efter ny milepæl for Tesla

Der kan være endnu et milliardbeløb på vej til den allerede stenrige Elon Musk. Tesla-stifteren har nemlig udløst anden del af sin astronomiske lønbonus.

Tesla-stifteren Elon Musk står til en lønbonus på intet mindre end 2,1 milliarder dollar.

Det svarer til knap 14 milliarder danske kroner, og er anden del af en større lønbonus, som Musk har optjent efter, at Tesla har ramt en markedsværdi på 150 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Bonussen er dog skruet sådan sammen, at Elon Musk får en aktieoption på 2,1 milliarder dollar. Det er altså ikke et direkte beløb, som Tesla-stifteren kan se på bankkontoen, men det bliver tilføjet til rigmandens formue.

Læs også: God timeløn: Jeff Bezos tjente mandag 86 milliarder kroner

Den første del af lønbonussen kunne Musk indkassere i maj måned, da Tesla ramte en markedsværdi på 100 milliarder dollar.

Den seneste værdistigning i selskabet betyder, at Tesla nu er mere værd end både Toyota, Volkswagen og Hyundai til sammen.

Bonussen er den største, der nogensinde er indgået mellem en CEO og direktionen, og hvis alle mål bliver indfriet kan Elon Musk indkassere 50 milliarder dollar.

Som en del af aftalen kan Tesla-stifteren ikke sælge aktierne før om tidligst fem år.

Læs også: Elon Musk står til enorm bonus på næsten fem milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere