Artikel top billede

Slack anmelder Microsoft til Vestager: Misbruger sin markedsposition

Virksomheden bag samarbejdsværktøjet Slack anklager nu Microsoft for at misbruge sin position til unfair at presse konkurrenterne ud. Nu skal EU tage stilling til sagen.

Microsoft misbruger sin position til at presse brugerne til at bruge samarbejdsværktøjet Teams.

Det mener konkurrenten Slack, der derfor har valgt at anmelde sin konkurrent til de europæiske myndigheder.

Ifølge Slack misbruger Microsoft mere præcist sin populære Office-pakke til at tvinge brugerne til at installere Teams og dermed overflødiggøre konkurrenter som eksempelvis Slack selv.

Det skriver CNBC.

Dermed skal den danske EU-Kommissær Margrethe Vestager nu tage stilling til, om Microsoft har misbrugt sin position uretmæssigt.

Læs også: Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

En talsperson fra Vestagers kommission bekræfter til CNBC, at man har modtaget anmeldelsen og siger, at man vil tage stilling til sagen efter "de normale procedure."

Ifølge CNBC er anmeldelsen til EU bemærkelsesværdig fordi begge selskaber har hovedkvarter i USA.

Derfor bliver anmeldelsen i USA læst som et udtryk for Vestagers kontante og bemærkelsesværdig sager mod andre it-giganter som Google, Facebook og Apple.

Den danske konkurrencekommissær er blevet kendt i USA for at tage kampen op med de store amerikanske selskaber. Det er endda blevet bemærket af den amerikanske præsident Donald Trump.

"Hun hader USA måske mere end nogen anden person, jeg nogensinde har mødt," har Trump tidligere sagt.

Læs mere her: Verdenskendt it-magasin: Derfor bør Silicon Valley frygte Margrethe Vestager
Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.