Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook efterforskes af de amerikanske myndigheder, som mistænker dem for at kvæle spirende konkurrenter ved at opkøbe dem.

De amerikanske myndigheder mistænker de fem dominerende amerikanske tech-kæmper Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook for konkurrence-forvridning.

Myndigheder mener, at de fem tech-selskaber holder konkurrence fra døren ved målrettet og løbende at opkøbe selskaber, som de vurderer hen ad vejen kan komme til at udgøre en trussel mod dem.

Den amerikanske erhvervsstyrelse, FTC (Federal Trade Commission) har nu ifølge Reuters beordret de fem selskaber til at aflevere dokumenter, kontrakter, dokumentation og lignende for alle de opkøb, som de har gennemført.

Det drejer sig dog alene om de opkøb, som har været så små, at det ikke har været påkrævet at melde dem til de amerikanske konkurrence-myndigheder og som er blevet gennemført mellem 2010 og 2019.

De store tech-selskaber er for tiden for alvor i søgelyset i USA, hvor der er politisk bevågenhed på deres handlemønstre.

Generelt beskyldes de for at misbruge deres enorme rigdom og deres ret dominerende markeds-positioner til egen vinding og til at tromle mindre konkurrenter.

Direktør i FTC, Joseph Simons, siger dog ifølge Reuters, at FTC ikke er ude efter at sende en advarsel til de store tech-selskaber.

Det handler mere om at identificere områder, hvor der er brug for mere konkurrencemæssig indgriben og regulering, siger han.

Store opkøb

Bekymringerne har ikke mindst fået næring i forbindelse med Facebooks opkøb af eksempelvis Instagram, WhatsApp og Amazons opkøb af den store amerikanske supermarkeds-kæde Whole Foods.

Google har samtidig købt eksempelvis Nest, Waze og DoubleClick.

Sideløbende med disse meget store opkøb, har selskaberne også opkøbt mange mindre selskaber, som ifølge Reuters ‘dramatisk har ændret konkurrence-landsskabet i spirende tech-områder.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere