Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook efterforskes af de amerikanske myndigheder, som mistænker dem for at kvæle spirende konkurrenter ved at opkøbe dem.

De amerikanske myndigheder mistænker de fem dominerende amerikanske tech-kæmper Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook for konkurrence-forvridning.

Myndigheder mener, at de fem tech-selskaber holder konkurrence fra døren ved målrettet og løbende at opkøbe selskaber, som de vurderer hen ad vejen kan komme til at udgøre en trussel mod dem.

Den amerikanske erhvervsstyrelse, FTC (Federal Trade Commission) har nu ifølge Reuters beordret de fem selskaber til at aflevere dokumenter, kontrakter, dokumentation og lignende for alle de opkøb, som de har gennemført.

Det drejer sig dog alene om de opkøb, som har været så små, at det ikke har været påkrævet at melde dem til de amerikanske konkurrence-myndigheder og som er blevet gennemført mellem 2010 og 2019.

De store tech-selskaber er for tiden for alvor i søgelyset i USA, hvor der er politisk bevågenhed på deres handlemønstre.

Generelt beskyldes de for at misbruge deres enorme rigdom og deres ret dominerende markeds-positioner til egen vinding og til at tromle mindre konkurrenter.

Direktør i FTC, Joseph Simons, siger dog ifølge Reuters, at FTC ikke er ude efter at sende en advarsel til de store tech-selskaber.

Det handler mere om at identificere områder, hvor der er brug for mere konkurrencemæssig indgriben og regulering, siger han.

Store opkøb

Bekymringerne har ikke mindst fået næring i forbindelse med Facebooks opkøb af eksempelvis Instagram, WhatsApp og Amazons opkøb af den store amerikanske supermarkeds-kæde Whole Foods.

Google har samtidig købt eksempelvis Nest, Waze og DoubleClick.

Sideløbende med disse meget store opkøb, har selskaberne også opkøbt mange mindre selskaber, som ifølge Reuters ‘dramatisk har ændret konkurrence-landsskabet i spirende tech-områder.”
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere