Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft og fire andre tech-kæmper efterforskes for at kvæle konkurrence med lukrative opkøbstilbud

Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook efterforskes af de amerikanske myndigheder, som mistænker dem for at kvæle spirende konkurrenter ved at opkøbe dem.

De amerikanske myndigheder mistænker de fem dominerende amerikanske tech-kæmper Microsoft, Apple, Google, Amazon og Facebook for konkurrence-forvridning.

Myndigheder mener, at de fem tech-selskaber holder konkurrence fra døren ved målrettet og løbende at opkøbe selskaber, som de vurderer hen ad vejen kan komme til at udgøre en trussel mod dem.

Den amerikanske erhvervsstyrelse, FTC (Federal Trade Commission) har nu ifølge Reuters beordret de fem selskaber til at aflevere dokumenter, kontrakter, dokumentation og lignende for alle de opkøb, som de har gennemført.

Det drejer sig dog alene om de opkøb, som har været så små, at det ikke har været påkrævet at melde dem til de amerikanske konkurrence-myndigheder og som er blevet gennemført mellem 2010 og 2019.

De store tech-selskaber er for tiden for alvor i søgelyset i USA, hvor der er politisk bevågenhed på deres handlemønstre.

Generelt beskyldes de for at misbruge deres enorme rigdom og deres ret dominerende markeds-positioner til egen vinding og til at tromle mindre konkurrenter.

Direktør i FTC, Joseph Simons, siger dog ifølge Reuters, at FTC ikke er ude efter at sende en advarsel til de store tech-selskaber.

Det handler mere om at identificere områder, hvor der er brug for mere konkurrencemæssig indgriben og regulering, siger han.

Store opkøb

Bekymringerne har ikke mindst fået næring i forbindelse med Facebooks opkøb af eksempelvis Instagram, WhatsApp og Amazons opkøb af den store amerikanske supermarkeds-kæde Whole Foods.

Google har samtidig købt eksempelvis Nest, Waze og DoubleClick.

Sideløbende med disse meget store opkøb, har selskaberne også opkøbt mange mindre selskaber, som ifølge Reuters ‘dramatisk har ændret konkurrence-landsskabet i spirende tech-områder.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.