Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Kontroversiel kinesisk app har værdi på trecifret milliardbeløb: Overvejer salg til USA

Moderselskabet bag den kontroversielle kinesiske app har angiveligt en værdi på mere end 50 milliarder dollar. Det afslører flere amerikanske medier for første gang.

Selskabet bag den populære app TikTok har angiveligt en værdi på 50 milliarder dollar svarende til 332 milliarder danske kroner.

Det er kommet frem efter, at den kontroversielle app overvejer at blive solgt til USA for at undgå den kritik, der tidligere har været af app'en, der særligt henvender sig til børn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er netop presset fra flere vestlige lande, der nu får selskabet ByteDance, der står bag TikTok til at overveje alternativer.

Læs også: USA undersøger om TikTok krænker børns privatliv

Det er ifølge Reuters årsagen til, at selskabets værdiansættelse kommer frem nu.

Værdien på 50 milliarder dollar er markant højere end konkurrenter, som eksempelvis Snapchat, der også giver brugere mulighed for at sende videoer og billeder til andre.

Værdiansættelsen peger på at virksomheden har en omsætning i 2020 på én milliard dollar eller omkring 6,65 milliarder danske kroner.

Herhjemme har Datatilsynet også åbnet en sag mod den kinesiske app, der behandler oplysninger om millioner af unge.

"TikTok er meget populært blandt især børn, som ifølge GDPR har krav på en særlig beskyttelse af deres oplysninger. Derfor ser vi nu på omfanget af den behandling af personoplysninger, der sker i appen, og på, hvad der er det lovlige grundlag for behandlingen. Desuden undersøger vi en række sikkerhedsmæssige aspekter af TikTok," lød det fra Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano i forbindelse med sagen.

Læs også: Flere sikkerhedshuller fundet i populær app: Hackere har fået adgang til mindreåriges personlige oplysninger