Kontroversiel kinesisk app har værdi på trecifret milliardbeløb: Overvejer salg til USA

Moderselskabet bag den kontroversielle kinesiske app har angiveligt en værdi på mere end 50 milliarder dollar. Det afslører flere amerikanske medier for første gang.

Selskabet bag den populære app TikTok har angiveligt en værdi på 50 milliarder dollar svarende til 332 milliarder danske kroner.

Det er kommet frem efter, at den kontroversielle app overvejer at blive solgt til USA for at undgå den kritik, der tidligere har været af app'en, der særligt henvender sig til børn.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er netop presset fra flere vestlige lande, der nu får selskabet ByteDance, der står bag TikTok til at overveje alternativer.

Læs også: USA undersøger om TikTok krænker børns privatliv

Det er ifølge Reuters årsagen til, at selskabets værdiansættelse kommer frem nu.

Værdien på 50 milliarder dollar er markant højere end konkurrenter, som eksempelvis Snapchat, der også giver brugere mulighed for at sende videoer og billeder til andre.

Værdiansættelsen peger på at virksomheden har en omsætning i 2020 på én milliard dollar eller omkring 6,65 milliarder danske kroner.

Herhjemme har Datatilsynet også åbnet en sag mod den kinesiske app, der behandler oplysninger om millioner af unge.

"TikTok er meget populært blandt især børn, som ifølge GDPR har krav på en særlig beskyttelse af deres oplysninger. Derfor ser vi nu på omfanget af den behandling af personoplysninger, der sker i appen, og på, hvad der er det lovlige grundlag for behandlingen. Desuden undersøger vi en række sikkerhedsmæssige aspekter af TikTok," lød det fra Datatilsynets direktør Cristina Angela Gulisano i forbindelse med sagen.

Læs også: Flere sikkerhedshuller fundet i populær app: Hackere har fået adgang til mindreåriges personlige oplysningerPremium
Sådan endte Jesper Trolle som topchef i fransk milliardkoncern: "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu"
Interview: Udlandsdanskeren Jesper Trolle sagde farvel til Arrow efter 20 år i forskellige topposter til fordel for et CEO-job i en fransk milliardkoncern. "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu," fortæller Jesper Trolle, der nu skal udskifte bopælen i USA med Frankrig.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.