Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser

Apple slettede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store - herunder 26.000 spil, da de ikke lever op til de kinesiske licenserings-regler.

Apple fjernede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store i et træk, der kan få langstrakte konsekvenser for den måde, som Apple i dag driver sin app store på.

De mange apps bliver fjernet, fordi de ikke lever op til de kinesiske licenseringsregler, der kræver, at alle apps, der koster penge eller sælger produkter ‘in-app,’ skal have en særlig licens.

Apple varslede tidligere på året, at app-udbyderne ville få indtil udgangen af juni til at få styr på papirerne.

Og det er ikke sket for de næsten 30.000 apps, der altså nu bliver slettet.

Ifølge Bloomberg kan sletningen af de mange apps markere nye tider for Apples App Store, hvor det hidtil har været en form for praksis i Kina, at en app vil kunne være i drift, mens den afventer godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Det har dog i lang tid omvendt ikke været tilfældet i Google Play, hvor Android-baserede apps længe har skullet leve op til de gældende regler.

Efter sletningen er der nu 179.000 spil i Apples kinesiske App Store. Heraf er de 160.000 gratis, mens altså blot 19.000 apps lever op til de gældende licens-regler i Kina.

Til Reuters siger marketingmanager fra AppInChina, Todd Kuhns, at reglerne er ‘ødelæggende’ for hele iOS-spilmarkedet i Kina, fordi det er meget svært at få de påkrævede licenser.

Læs også:

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere