Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apple fjerner næsten 30.000 apps fra App Store på grund af manglende licenser

Apple slettede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store - herunder 26.000 spil, da de ikke lever op til de kinesiske licenserings-regler.

Apple fjernede lørdag 29.800 apps fra sin kinesiske App Store i et træk, der kan få langstrakte konsekvenser for den måde, som Apple i dag driver sin app store på.

De mange apps bliver fjernet, fordi de ikke lever op til de kinesiske licenseringsregler, der kræver, at alle apps, der koster penge eller sælger produkter ‘in-app,’ skal have en særlig licens.

Apple varslede tidligere på året, at app-udbyderne ville få indtil udgangen af juni til at få styr på papirerne.

Og det er ikke sket for de næsten 30.000 apps, der altså nu bliver slettet.

Ifølge Bloomberg kan sletningen af de mange apps markere nye tider for Apples App Store, hvor det hidtil har været en form for praksis i Kina, at en app vil kunne være i drift, mens den afventer godkendelse fra de kinesiske myndigheder.

Det har dog i lang tid omvendt ikke været tilfældet i Google Play, hvor Android-baserede apps længe har skullet leve op til de gældende regler.

Efter sletningen er der nu 179.000 spil i Apples kinesiske App Store. Heraf er de 160.000 gratis, mens altså blot 19.000 apps lever op til de gældende licens-regler i Kina.

Til Reuters siger marketingmanager fra AppInChina, Todd Kuhns, at reglerne er ‘ødelæggende’ for hele iOS-spilmarkedet i Kina, fordi det er meget svært at få de påkrævede licenser.

Læs også:

Kritikken af App Store-gebyr fortsætter som Apples store udviklerkonference løber af stablen

Apple siger pludselig nej til kendt dansk programmørs mail-platform: "Det er tydeligt, at Apple føler sig berettiget til at stramme skruen uden frygt for regulative konsekvenser"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere