Artikel top billede

Apple tager igen førertrøjen: Nu er det igen klodens mest værdifulde selskab

Teknologi-giganten er samtidig tæt på at runde endnu en historisk milepæl for en amerikansk virksomhed.

Den amerikanske tech-gigant kunne for et par år siden kalde sig for USA’s mest værdifulde selskab, da det blev den første amerikanske virksomhed der rundede en markedsværdi på en billion dollars – på engelsk omtalt som ’a trillion dollar’.

Efter to år med op og nedture, men altså flest opture, kan Apple, til trods for handelskrig og pandemi, kalde sig for verdens mest værdifulde selskab.

Se også: Apple nærmer sig pladsen som det første amerikanske selskab med en værdi over en billion dollar

Det sker efter at Apple i sit seneste kvartalsregnskab kunne præsentere nogle forrygende tal, der sidst i forrige uge fik aktien til at stryge 10,5 procent i vejret.

Aktiestigning kom samtidig med et aktiespilit, der fik Apples samlede børsværdi til at skyde forbi klodens hidtil mest værdifulde børsnoterede selskab, saudiske Saudi Aramco. Det skriver det amerikanske finansmedie CNBC.

Tæt på ny rekord

Selv efter sidste uges kursridt synes Apple at være snublende nær ved at runde en anden rekord. Blot en halv time efter børsåbningen 3. august, nåede Apples aktie en kurs på 444,9 amerikanske dollar, hvilket værdifastsætter Apple til 1.918 milliarder dollar.

Det betyder, at blot få procents yderlige stigning vil få Apple til at blive den første amerikanske virksomhed, der runder de magiske to billioner i markedsværdi.

Se også: Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere