Artikel top billede

Apple tager igen førertrøjen: Nu er det igen klodens mest værdifulde selskab

Teknologi-giganten er samtidig tæt på at runde endnu en historisk milepæl for en amerikansk virksomhed.

Den amerikanske tech-gigant kunne for et par år siden kalde sig for USA’s mest værdifulde selskab, da det blev den første amerikanske virksomhed der rundede en markedsværdi på en billion dollars – på engelsk omtalt som ’a trillion dollar’.

Efter to år med op og nedture, men altså flest opture, kan Apple, til trods for handelskrig og pandemi, kalde sig for verdens mest værdifulde selskab.

Se også: Apple nærmer sig pladsen som det første amerikanske selskab med en værdi over en billion dollar

Det sker efter at Apple i sit seneste kvartalsregnskab kunne præsentere nogle forrygende tal, der sidst i forrige uge fik aktien til at stryge 10,5 procent i vejret.

Aktiestigning kom samtidig med et aktiespilit, der fik Apples samlede børsværdi til at skyde forbi klodens hidtil mest værdifulde børsnoterede selskab, saudiske Saudi Aramco. Det skriver det amerikanske finansmedie CNBC.

Tæt på ny rekord

Selv efter sidste uges kursridt synes Apple at være snublende nær ved at runde en anden rekord. Blot en halv time efter børsåbningen 3. august, nåede Apples aktie en kurs på 444,9 amerikanske dollar, hvilket værdifastsætter Apple til 1.918 milliarder dollar.

Det betyder, at blot få procents yderlige stigning vil få Apple til at blive den første amerikanske virksomhed, der runder de magiske to billioner i markedsværdi.

Se også: Corona-krisen har været en guldgrube for Apple: Har vækst på alle områder - iPad-salg steget med 31 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere