USA's udenrigsminister, Mike Pompeo

USA gør klar til at lukke af for Kina: Vil rense ud med kæmpe-kampagnen ‘Clean Networks’

USA gør klar til at blokere for en lang række kinesiske services, apps og selskaber adgang til det amerikanske marked. Se hele meldingen fra udenrigsminister Mike Pompeo her.

Det kommer til at ske med en samlet kæmpe-kampagne, der under fællesnavnet ‘Clean Networks’ kommer til at dække over fem områder, som hver især anvendes af kineserne til at true USA.

Planerne blev onsdag præsenteret af den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeo, der lagde ud med at sige, at verden ser et stigende antal eksempler på, at CCP ‘Chinese Communist Party’, red] forsøger at tvinge og kontrollere borgere i forskellige lande.

Det vil USA nu gøre noget ved.

Den nye plan er opdelt i fem spor, der hver især sigter efter at få sat de kinesiske tech-selskaber mere eller mindre på porten og i hvert fald få taget brodden af dem, så de ikke udgør en trussel længere.

Det skal ske med fem områder: Clean Carrier, Clean Store, Clean Apps, Clean Cloud og Clean Cable.

Grundlæggende sigter planen punkt for punkt efter at forhindre kinesiske selskaber i at få adgang til følsomme data om amerikanere og amerikanske selskaber.

Ifølge udenrigsministeren vil USA således eksempelvis ‘beskytte’ al data om amerikanerne og amerikanske selskabers intellektuelle rettigheder mod at blive tilgået fra cloud-baserede systemer, der drives af kinesiske selskaber som Alibaba, Baidu, China Mobile, China Telecom, Tencent og Huawei.

USA vil med planen også annullere China Telecom og andre kinesiske selskabers licenser til at levere services til og fra USA.

Ligeledes er USA i gang med at sikre, at Huawei ikke kan præ-installere de mest populære amerikanske apps på sine telefoner, ligesom USA vil forhindre, at brugerne af Huawei-telefoner kan downloade dem efterfølgende.

Udmeldingerne kommer i kølvandet på nyheden om, at Microsoft er i gang med at købe kinesiske TikTok - blandt andet med henblik på at overføre TikToks mange data til amerikanske servere.

Det kan du læse mere om her: Trump kræver pludselig ‘en masse penge’ for at godkende Microsofts køb af TikTok

Mike Pompeo siger, at TikTok og andre kinesiske apps - som WeChat - er ‘markante trusler’ mod amerikanernes personlige data, ligesom de er ‘værktøjer for CCP,’ siger han.

USA vil ifølge Mike Pompeo også sikre, at Kina ikke kan kan få fingre i data fra undersøiske kabler, der forbinder USA med det globale internet.

“Huawei Marine underbyder kraftigt andre selskaber på massevis af ordrer på forbindelser mellem Asien, Pacific, Africa og Europa med statsfinansieret undersøisk teknologi,” siger Mike Pompeo.

“Vi kan ikke tillade, at det fortsætter. Vi appellerer til alle friheds-elskende nationer og virksomheder om at melde sig ind i Clean Network,” siger han.

Du kan læse hele Mike Pompeos meddelelse om Clean Network-kampagnen her.

Meldingerne bliver ikke godt modtaget i Kina, hvor udenrigsminister Wang Si ifølge Reuters siger, at USA ‘ikke har nogen ret’ til at etablere en kampange som ‘Clean Network.’

“Enhver kan vel se, at USA’s intention er at beskytte sin monopolistiske position inden for teknologi og at fratage andre lande deres ret til udvikling,” siger han.

Læs også:

Derfor er Microsoft og TikTok et helt oplagt match for hinanden
Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Et kig på The Nordic 2020 Databerg Report
Cloud-teknologien har i sig selv ikke en lang historie, men dét den har ændret og udviklet på den relativt korte tid, er ganske imponerende. Med den udvikling er fulgt en forståelse for, hvad der kan opnås ved at etablere et cloud miljø, og specielt inden for de sidste 5 år er det gået rigtig stærkt. Der er ikke længere tale om en simpel data storage mekanisme, men et helt unikt forretningsredskab. En undersøgelse foretaget i 2015 og 2020 af Veritas og Vanson Bourne viser dog, at adoptionen af cloud i de nordiske lande, ikke er kommet så langt, som forventet for 5 år siden. Men markedsperspektivet omkring værdierne ved cloud services er modnet og de nuværende forventninger er mere realistiske. Men hvad er perspektiverne egentlig? Det kan du blive klogere på i dette whitepaper.