Artikel top billede

Jeff Bezos sælger aktier for enormt milliardbeløb og investerer dem i rum-selskab

Verdens rigeste person Jeff Bezos har netop solgt aktier for et to-cifret milliardbeløb i Amazon. Pengene skal nu investeres i hans rumfirma Blue Origin.

Amazon-stifteren Jeff Bezos har netop solgt aktier i Amazon for hvad der svarer til 19,5 milliarder danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters kommer salget efter et år, hvor Amazons aktier er steget med 73 procent.

Jeff Bezos er verdens rigeste person og i juli opgjorde det amerikanske magasin Forbes hans værdi til 188,2 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 1,2 billioner danske kroner.

Udover Amazon har Jeff Bezos også stiftet rumfirmaet Blue Origin, og han har tidligere oplyst, at de aktier som han nu sælger skal investeres i netop Blue Origin.

Vi ødelægger jorden

Bezos stifterede Blue Origin i 2000, og det menes at han hver år investerer knap en milliarder i selskabet.

I et interview med den amerikanske tv-kanal CBS, sagde han sidste år, at hans enorme investeringer i rumfarts skyldes, at han mener, at menneskeheden er ved ødelægge jorden

”Vi bliver som mennesker nødt til at komme ud i rummet, hvis vi fortsat vil trives som civilization. Som befolkning og som art er vi kommet til at fylde meget og denne planet er relativ lille. Det ser vi med klimaforandringer, forurening og tung industri. Vi er i gang med en proces, der ødelægges planenet,” sagde han til den amerikanske tv-station.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere