Artikel top billede

Jeff Bezos sælger aktier for enormt milliardbeløb og investerer dem i rum-selskab

Verdens rigeste person Jeff Bezos har netop solgt aktier for et to-cifret milliardbeløb i Amazon. Pengene skal nu investeres i hans rumfirma Blue Origin.

Amazon-stifteren Jeff Bezos har netop solgt aktier i Amazon for hvad der svarer til 19,5 milliarder danske kroner.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters kommer salget efter et år, hvor Amazons aktier er steget med 73 procent.

Jeff Bezos er verdens rigeste person og i juli opgjorde det amerikanske magasin Forbes hans værdi til 188,2 milliarder dollar, hvilket svarer til lige knap 1,2 billioner danske kroner.

Udover Amazon har Jeff Bezos også stiftet rumfirmaet Blue Origin, og han har tidligere oplyst, at de aktier som han nu sælger skal investeres i netop Blue Origin.

Vi ødelægger jorden

Bezos stifterede Blue Origin i 2000, og det menes at han hver år investerer knap en milliarder i selskabet.

I et interview med den amerikanske tv-kanal CBS, sagde han sidste år, at hans enorme investeringer i rumfarts skyldes, at han mener, at menneskeheden er ved ødelægge jorden

”Vi bliver som mennesker nødt til at komme ud i rummet, hvis vi fortsat vil trives som civilization. Som befolkning og som art er vi kommet til at fylde meget og denne planet er relativ lille. Det ser vi med klimaforandringer, forurening og tung industri. Vi er i gang med en proces, der ødelægges planenet,” sagde han til den amerikanske tv-station.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere