Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Nye problemer i Sundhedplatformen: Fejl i medicin-data hos tusindvis af patienter

2.310 danskere har på grund af en fejl i Sundhedsplatformen haft forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

En fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen betyder, at der hos 2.310 patienter har været opført forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

Det skriver DR.

Data fra medicin-kortet bruges af hospitalspersonalet, når de skal finde ud af, hvilken medicin patienterne skal have, og hvilke dose de skal have.

Ifølge DR har fejlen betydet, at nogle medicin-ordineringer er fremgået to gange af medicinkortet.

“Jeg bliver meget rystet. Jeg bliver urolig på sygeplejerskernes vegne, for de har brug for arbejdsredskaber, der understøtter patienternes sikkerhed. Men jeg bliver også urolig på patienternes vegne, for de skal kunne stole på de ordinationer, de får i sundhedsvæsenet,” siger Ulla Birk Johansen, kredsformand for sygeplejerskerne i Kreds Sjælland, til DR.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Ramt af hård kritik

Sundhedsplatformen bruges i dag i Region Hovedstanden og Region Sjælland, og den omdiskuterede platform blev taget i brug i Region Hovedstanden i 2016 og i Region Sjælland i 2018.

Platformen er af flere gange blevet udsat for hård kritik. Eksempelvis har Rigsrevisionen udtalt en skarp kritik af implementeringsprocessen.

Et af Rigsrevisionens kritikpunkter var, at sundhedspersonalet ikke blev uddannet godt nok til at bruge systemet.

“Regionens uddannelse var præget af forsinkelser i forhold til at udarbejde uddannelsesplan, uddannelsesmateriale og gennemføre uddannelse af slutbrugerne,” lød det i kritikken fra Rigsrevisionen.

Læs også: Dansk læge var tæt på arbejdet med Sundhedsplatformen: "Man skippede væsentlige punkter i god implementeringsskik"
IT-JOB

Capgemini Danmark A/S

Salesforce Technical Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Experienced SAP Logistics Consultant – Digital (d/f/m)

Capgemini Danmark A/S

Principal/Senior Data & AI Advisor

Skandinavisk Logistik A/S

IT Business Analyst
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere