Artikel top billede

Nye problemer i Sundhedplatformen: Fejl i medicin-data hos tusindvis af patienter

2.310 danskere har på grund af en fejl i Sundhedsplatformen haft forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

En fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen betyder, at der hos 2.310 patienter har været opført forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

Det skriver DR.

Data fra medicin-kortet bruges af hospitalspersonalet, når de skal finde ud af, hvilken medicin patienterne skal have, og hvilke dose de skal have.

Ifølge DR har fejlen betydet, at nogle medicin-ordineringer er fremgået to gange af medicinkortet.

“Jeg bliver meget rystet. Jeg bliver urolig på sygeplejerskernes vegne, for de har brug for arbejdsredskaber, der understøtter patienternes sikkerhed. Men jeg bliver også urolig på patienternes vegne, for de skal kunne stole på de ordinationer, de får i sundhedsvæsenet,” siger Ulla Birk Johansen, kredsformand for sygeplejerskerne i Kreds Sjælland, til DR.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Ramt af hård kritik

Sundhedsplatformen bruges i dag i Region Hovedstanden og Region Sjælland, og den omdiskuterede platform blev taget i brug i Region Hovedstanden i 2016 og i Region Sjælland i 2018.

Platformen er af flere gange blevet udsat for hård kritik. Eksempelvis har Rigsrevisionen udtalt en skarp kritik af implementeringsprocessen.

Et af Rigsrevisionens kritikpunkter var, at sundhedspersonalet ikke blev uddannet godt nok til at bruge systemet.

“Regionens uddannelse var præget af forsinkelser i forhold til at udarbejde uddannelsesplan, uddannelsesmateriale og gennemføre uddannelse af slutbrugerne,” lød det i kritikken fra Rigsrevisionen.

Læs også: Dansk læge var tæt på arbejdet med Sundhedsplatformen: "Man skippede væsentlige punkter i god implementeringsskik"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere