Artikel top billede

(Foto: Fotograf John Bräuner Regionshospitalet Randers /)

Nye problemer i Sundhedplatformen: Fejl i medicin-data hos tusindvis af patienter

2.310 danskere har på grund af en fejl i Sundhedsplatformen haft forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

En fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen betyder, at der hos 2.310 patienter har været opført forkerte oplysninger i Det Fælles Medicinkort.

Det skriver DR.

Data fra medicin-kortet bruges af hospitalspersonalet, når de skal finde ud af, hvilken medicin patienterne skal have, og hvilke dose de skal have.

Ifølge DR har fejlen betydet, at nogle medicin-ordineringer er fremgået to gange af medicinkortet.

“Jeg bliver meget rystet. Jeg bliver urolig på sygeplejerskernes vegne, for de har brug for arbejdsredskaber, der understøtter patienternes sikkerhed. Men jeg bliver også urolig på patienternes vegne, for de skal kunne stole på de ordinationer, de får i sundhedsvæsenet,” siger Ulla Birk Johansen, kredsformand for sygeplejerskerne i Kreds Sjælland, til DR.

Læs også: Rigsrevisionen fælder hård dom over Sundhedsplatformen: Det har været uprofessionelt og kritisabelt

Ramt af hård kritik

Sundhedsplatformen bruges i dag i Region Hovedstanden og Region Sjælland, og den omdiskuterede platform blev taget i brug i Region Hovedstanden i 2016 og i Region Sjælland i 2018.

Platformen er af flere gange blevet udsat for hård kritik. Eksempelvis har Rigsrevisionen udtalt en skarp kritik af implementeringsprocessen.

Et af Rigsrevisionens kritikpunkter var, at sundhedspersonalet ikke blev uddannet godt nok til at bruge systemet.

“Regionens uddannelse var præget af forsinkelser i forhold til at udarbejde uddannelsesplan, uddannelsesmateriale og gennemføre uddannelse af slutbrugerne,” lød det i kritikken fra Rigsrevisionen.

Læs også: Dansk læge var tæt på arbejdet med Sundhedsplatformen: "Man skippede væsentlige punkter i god implementeringsskik"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere