Artikel top billede

Dansk teleminister får kritik: Vi risikerer at Danmarks 5G-plan skrider fuldstændigt

Blå partier er utilfredse med teleminister Dan Jørgensens (S) håndtering af Danmarks 5G-planer, der er skredet fuldstændigt. Konsekvenserne kan blive alvorlige.

Det kan blive en alvorlig sag for Danmark, at teleminister Dan Jørgensen (S) har ladet køreplanen for Danmarks kommende 5G-net skride fuldstændigt.

Sådan lyder det fra Venstre, Konservative, LA og DF i hård kritik af teleministeren i Finans.

Partierne er utilfredse med, at Dan Jørgensen har udskudt de politiske drøftelser om de kommende 5G-auktioner til først foråret 2020 - og nu igen til begyndelsen af september.

Venstres teleordfører, Christoffer Aagaard Melsen siger til avisen, at Venstre frygter, at hele auktionen over de kommende 5G-licenser nu bliver forsinket.

Han siger, at Folketinget ikke har fået nogen ‘god forklaring’ på udskydelserne.

“Mit indtryk er, at det skyldes, at ministeren simpelthen ikke prioriterer området. Enten fordi han ikke har tid eller ikke interesserer sig for området,” siger han til avisen.

Læs også:

Telefirmaet Net1 køber retten til 450 Mhz frekvensbåndet for 50.000 kroner frem til 2037: Var eneste byder

Energistyrelsen åbner for knald-billige 5G-tilladelser i Danmark: Vil udstede forsøgs-tilladelser til 600 kroner om året

Ni ting du bør bide mærke i i den nye regeringsaftale: Kan få betydning for it-sektoren

Her er vinderne af licens-auktionen over Danmarks første 5G-supernet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere