Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Kulturminister Joy Mogensen (S) indkalder nu Google til et møde, hvor it-giganten skal forklare selskabets seneste opsigtsvækkende dispistioner på det danske marked over for landets kultur-og medieordførere.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) har tilsyneladende fået nok af Googles censur af dansk indhold.

Først blokerede Google al dansk musik omfattet af Koda fra YouTube som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda, og derefter fjernede Google adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

De sager får nu Joy Mogensen til at indkalde Google til et møde, hvor den amerikanske it-gigant bedes forklare sin rolle på det danske marked over for Folketingets kultur- og medieordfører.

Det oplyser hun i en mail til det danske nyhedsbureau Ritzau.

"Jeg vil nu invitere Google/YouTube til et møde med kultur- og medieordførerne for at høre deres (Googles, red.) tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked. Det er der flere grunde til: At Google fjerner adgangen til Ramasjang-app'en på grund af lakridspiber er grænseoverskridende. Google skylder også at skabe klarhed om, hvordan og hvor meget kunstnere aflønnes, og hvad de vil gøre for at sikre rettigheder og en rimelig afregning," lyder det i mailen fra Joy Mogensen til Ritzau.

Læs også: Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet

Minister stærkt utilfreds med Googles Ramasjang-censur
Joy Mogensen var hurtigt ude at kritisere Google for at fjerne DR's Ramasjang-app fra Google Play Store.

"Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. Google ved slet ikke hvad de taler om. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede, der er absolut intet Google kan lære DR om at tale med børn," skrev hun i et Facebook-opslag, der fortsatte:

"Google skal slet ikke censurere dansk public service-indhold i Danmark. Men Google har en dominerende stilling, så hvordan kan man komme ud til danskerne og til unge mennesker uden om dem?"

Efterfølgende har Google skiftet mening, så det igen er muligt at downloade DR's Ramasjang-app i Google Play Store.

Læs også: Nu lancerer DRTV længe ventet app til Android TV

Kritiserer blokering af dansk musik
Også Googles blokering af dansk musik omfattet af Koda på YouTube blev kritiseret.

"Den anden dag fjernede Google al dansk musik fra YouTube i forsøget på at presse danske musikere ned i pris. Vi er nødt til at have en samtale om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur," lød det fra ministeren.

Læs mere her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisationPremium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Få overblikket: Her er Gartners vurdering af 16 førende CRM-leverandører
Den teknologiske udvikling skaber pt. en massiv omstilling inden for kundeservice. Samtidig muliggør teknologien også en konsolidering, som igen stiller nye krav til moderne CRM-systemer. Især kunstig intelligens og muligheden for digitale kanaler står højt på kundernes liste. I dette whitepaper kan du derfor læse om analysevirksomheden Gartners research af 16 leverandører inden for CRM og dermed få et overblik over det stadigt mere komplekse landskab.