Kulturminister Joy Mogensen (S). Foto: Kristian Brasen.

Google skal stå skoleret over for kulturministeren: Skal forklare censur af dansk indhold

Kulturminister Joy Mogensen (S) indkalder nu Google til et møde, hvor it-giganten skal forklare selskabets seneste opsigtsvækkende dispistioner på det danske marked over for landets kultur-og medieordførere.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) har tilsyneladende fået nok af Googles censur af dansk indhold.

Først blokerede Google al dansk musik omfattet af Koda fra YouTube som led i forhandlingerne om en ny aftale med Koda, og derefter fjernede Google adgangen til DR's Ramasjang-app fra Google Play Store på grund af, at en lakridspibe blev anset som promovering af tobaksprodukter.

De sager får nu Joy Mogensen til at indkalde Google til et møde, hvor den amerikanske it-gigant bedes forklare sin rolle på det danske marked over for Folketingets kultur- og medieordfører.

Det oplyser hun i en mail til det danske nyhedsbureau Ritzau.

"Jeg vil nu invitere Google/YouTube til et møde med kultur- og medieordførerne for at høre deres (Googles, red.) tanker om den rolle, som Google spiller på det danske marked. Det er der flere grunde til: At Google fjerner adgangen til Ramasjang-app'en på grund af lakridspiber er grænseoverskridende. Google skylder også at skabe klarhed om, hvordan og hvor meget kunstnere aflønnes, og hvad de vil gøre for at sikre rettigheder og en rimelig afregning," lyder det i mailen fra Joy Mogensen til Ritzau.

Læs også: Google fjerner DR’s Ramasjang-app på grund af lakridspiber og vold: Kulturminister Joy Mogensen er fortørnet

Minister stærkt utilfreds med Googles Ramasjang-censur
Joy Mogensen var hurtigt ude at kritisere Google for at fjerne DR's Ramasjang-app fra Google Play Store.

"Lakridspiber får nok ikke nogen til at ryge pibe, og Onkel Reje er vist heller ikke en trussel mod nogen. Google ved slet ikke hvad de taler om. DR har været verdensførende i børnefjernsyn i et halvt århundrede, der er absolut intet Google kan lære DR om at tale med børn," skrev hun i et Facebook-opslag, der fortsatte:

"Google skal slet ikke censurere dansk public service-indhold i Danmark. Men Google har en dominerende stilling, så hvordan kan man komme ud til danskerne og til unge mennesker uden om dem?"

Efterfølgende har Google skiftet mening, så det igen er muligt at downloade DR's Ramasjang-app i Google Play Store.

Læs også: Nu lancerer DRTV længe ventet app til Android TV

Kritiserer blokering af dansk musik
Også Googles blokering af dansk musik omfattet af Koda på YouTube blev kritiseret.

"Den anden dag fjernede Google al dansk musik fra YouTube i forsøget på at presse danske musikere ned i pris. Vi er nødt til at have en samtale om techgiganternes rolle i danske medier og i dansk kultur," lød det fra ministeren.

Læs mere her: Om få dage fjerner Google al dansk musik fra YouTube efter hårde forhandlinger med rettigheds-organisationPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.