Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Amazon klar til at angribe Norden: Kan stjæle 50 procent af e-handelsmarkedet

Det kan få voldsomme konsekvenser for den svenske e-handelsbranche, når Amazon snart rykker ind. Det vurderer en svensk professor.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon kan stjæle 50 procent af det svenske e-handelsmarked.

Det vurderer Johan Anselmsson, der er professor i marketing ved universitet i Lund ifølge det svenske nyhedsbureau Finwire.

Ifølge professoren vil Amazon ramme bredt i e-handelsbranchen, og hvis man ønsker at få indblik i, hvilke industrier der bliver ramt hårdest, så anbefaler han, at man tager et kig på, hvilke produkter der allerede i dag sælger bedst på Amazon.

Her finder man ifølge Johan Anselmsson blandt andet boligindretning, køkkenudstyr, mode, værktøj, elektronik og bøger.

Læs også: Amazon gør klar til storstilet svensk lancering: På vej med 'komplet detail-tilbud' i Sverige

Ideel timing

Amazon annoncerede for få uger siden, at selskabet i løbet af efteråret planlægger at gå i luften med en svensk side, Amazon.se.

Og som Computerworld for nylig kunne afsløre omfatter Amazons planer ikke kun Sverige. I et jobopslag skriver selskabet, at den kommende nordiske chef også for ansvaret for ekspandere i Danmark, Norge og Finland.

Læs også: Jobopslag afslører: Amazon har planer om dansk ekspansion

Indtoget på det nordiske marked er noget nær ideelt timet for Amazon, vurderer Johan Anselmsson.

"I forbindelse med store kriser og strukturelle ændringer af samfundet, er det muligt at ændre vaner, der ellers har været dybt rodfæstede hos folk. Lige nu stiger andelen af e-handel kraftigt, hvilket er en anden faktor, der kan gavne Amazon," siger Johan Anselmsson.

Men hvor de mere etablerede e-handelsspillere kan få det svært, vurderer han dog, at de mindre spillere kan nyde godt af at få adgang til Amazons markedsplads, hvor de vil kunne nå ud til et større publikum.

Brancheorganisationen Dansk Industri kom for nylig med syv anbefalinger til danske virksomheder, der overvejer at gøre brug af Amazons markedsplads.

Dem kan du læse mere om her:

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere