Artikel top billede

Amazon klar til at angribe Norden: Kan stjæle 50 procent af e-handelsmarkedet

Det kan få voldsomme konsekvenser for den svenske e-handelsbranche, når Amazon snart rykker ind. Det vurderer en svensk professor.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon kan stjæle 50 procent af det svenske e-handelsmarked.

Det vurderer Johan Anselmsson, der er professor i marketing ved universitet i Lund ifølge det svenske nyhedsbureau Finwire.

Ifølge professoren vil Amazon ramme bredt i e-handelsbranchen, og hvis man ønsker at få indblik i, hvilke industrier der bliver ramt hårdest, så anbefaler han, at man tager et kig på, hvilke produkter der allerede i dag sælger bedst på Amazon.

Her finder man ifølge Johan Anselmsson blandt andet boligindretning, køkkenudstyr, mode, værktøj, elektronik og bøger.

Læs også: Amazon gør klar til storstilet svensk lancering: På vej med 'komplet detail-tilbud' i Sverige

Ideel timing

Amazon annoncerede for få uger siden, at selskabet i løbet af efteråret planlægger at gå i luften med en svensk side, Amazon.se.

Og som Computerworld for nylig kunne afsløre omfatter Amazons planer ikke kun Sverige. I et jobopslag skriver selskabet, at den kommende nordiske chef også for ansvaret for ekspandere i Danmark, Norge og Finland.

Læs også: Jobopslag afslører: Amazon har planer om dansk ekspansion

Indtoget på det nordiske marked er noget nær ideelt timet for Amazon, vurderer Johan Anselmsson.

"I forbindelse med store kriser og strukturelle ændringer af samfundet, er det muligt at ændre vaner, der ellers har været dybt rodfæstede hos folk. Lige nu stiger andelen af e-handel kraftigt, hvilket er en anden faktor, der kan gavne Amazon," siger Johan Anselmsson.

Men hvor de mere etablerede e-handelsspillere kan få det svært, vurderer han dog, at de mindre spillere kan nyde godt af at få adgang til Amazons markedsplads, hvor de vil kunne nå ud til et større publikum.

Brancheorganisationen Dansk Industri kom for nylig med syv anbefalinger til danske virksomheder, der overvejer at gøre brug af Amazons markedsplads.

Dem kan du læse mere om her:

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere