Amazon klar til at angribe Norden: Kan stjæle 50 procent af e-handelsmarkedet

Det kan få voldsomme konsekvenser for den svenske e-handelsbranche, når Amazon snart rykker ind. Det vurderer en svensk professor.

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon kan stjæle 50 procent af det svenske e-handelsmarked.

Det vurderer Johan Anselmsson, der er professor i marketing ved universitet i Lund ifølge det svenske nyhedsbureau Finwire.

Ifølge professoren vil Amazon ramme bredt i e-handelsbranchen, og hvis man ønsker at få indblik i, hvilke industrier der bliver ramt hårdest, så anbefaler han, at man tager et kig på, hvilke produkter der allerede i dag sælger bedst på Amazon.

Her finder man ifølge Johan Anselmsson blandt andet boligindretning, køkkenudstyr, mode, værktøj, elektronik og bøger.

Læs også: Amazon gør klar til storstilet svensk lancering: På vej med 'komplet detail-tilbud' i Sverige

Ideel timing
Amazon annoncerede for få uger siden, at selskabet i løbet af efteråret planlægger at gå i luften med en svensk side, Amazon.se.

Og som Computerworld for nylig kunne afsløre omfatter Amazons planer ikke kun Sverige. I et jobopslag skriver selskabet, at den kommende nordiske chef også for ansvaret for ekspandere i Danmark, Norge og Finland.

Læs også: Jobopslag afslører: Amazon har planer om dansk ekspansion

Indtoget på det nordiske marked er noget nær ideelt timet for Amazon, vurderer Johan Anselmsson.

"I forbindelse med store kriser og strukturelle ændringer af samfundet, er det muligt at ændre vaner, der ellers har været dybt rodfæstede hos folk. Lige nu stiger andelen af e-handel kraftigt, hvilket er en anden faktor, der kan gavne Amazon," siger Johan Anselmsson.

Men hvor de mere etablerede e-handelsspillere kan få det svært, vurderer han dog, at de mindre spillere kan nyde godt af at få adgang til Amazons markedsplads, hvor de vil kunne nå ud til et større publikum.

Brancheorganisationen Dansk Industri kom for nylig med syv anbefalinger til danske virksomheder, der overvejer at gøre brug af Amazons markedsplads.

Dem kan du læse mere om her:

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Nu sker det: Amazon har onsdag morgen åbnet sin første nordiske e-handelsbutik
Amazon har længe barslet med et indtog på det nordiske marked, og onsdag morgen begyndte invasionen, da den amerikanske gigant slog dørene op for sin spritnye svenske markedsplads.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.