Hackerne er i stigende omfang begyndt at gå efter Linux-systemer

Hacker-miljøet har for alvor fået kig på Linux-systemer som nyt mål.

Hackere er i stigende omfang begyndt at fokusere på at ramme Linux-systemer, der ellers i årevis har haft ry for at være relativt mere sikre end andre system-typer.

Ifølge de amerikanske myndigheder FBI og NSA er russiske hackere eksempelvis for tiden i fuld gang med at udvikle avanceret malware, der skal ramme Linux-systemer.

Denne malware kaldes for Drovorub og menes at være en del af Ruslands efterretnings-operationer, skriver ZDNet.

Ifølge NSA kan hackerne med Drovorup ubemærket stjæle filer og overtage kontrollen over ramte enheder.

Du kan læse mere om Drovorup i dette fact sheet fra NSA.

Drovorup er imidlertid ikke den eneste malware, der har Linux specifikt i kikkerten.

Microsoft har tidligere advaret mod Mirai-malwaren, der angriber Internet of Things-enheder, mens USA tidligere har opdaget den såkaldte VPN Filter-malware, der går efter routere.

“Der er stadig en farlig opfattelse hos mange om, at malware kun er et problem for Windows. Det ville have været nemmere at tro på for 10 år siden,” lyder det fra ZDNet.

Her peger man på, at Linux i stigende omfang i dag anvendes som grundlag for mange af verdens forretningsystemer, ligesom Linux-systemerne udgør en betydelig andel af de systemer, der driver clouden.

“Der er i dag relativt få trusler rettet mod Linux. Men der er ingen grund til at tro, at det blive ved med at være sådan,” lyder det.

ZDNet peger på, at mange mener, at Linux it-sikkerhedsmæssigt er stærkere end proprietære systemer på grund af den åbne kildekode.

Det underbygges af, at Drovorup eksempelvis kun kan ramme ældre Linux-versioner.

Alligevel er Drovorup-malwaren et eksempel på, at hackerne i stigende omfang nu går efter alle systemer, hvor de mener, at de kan hente en gevinst.

“Den farligste opfattelse for mange organisationer er, at de ikke vil blive mål,” lyder det.


mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.