Artikel top billede

EU giver det grønne lys: Nu kan Nets' milliardhandel gennemføres

EU-kommissionen godkender Nets’ frasalg af blandt andet Betalingsservice i handel til over 20 milliarder kroner.

Der er ikke længere noget til hinder for, at Nets kan gennemføre sit frasalg af blandt andet Betalingsservice til finans-mastodonten Mastercard.

”Vi er glade for Europa Kommissionens beslutning, der baner vejen for, at vi snarest muligt kan afslutte salget af Corporate Services til Mastercard,” fortæller Klaus Pedersen, CFO i Nets Group til Finans.

Handlen, hvori Nets frasælger størstedelen af forretningsenheden ’Corporate Service’, blev annonceret 6. august og vil styrke Mastercards position når det gælder realtidsclearinger og digitale regningsbetalinger, skriver mediet.

Det har netop fået det grønne lys af EU-kommissionen, som ikke ser nogen konkurrencemæssig grunde til at modsætte sig handlen.

EU-instansen accept er dog betinget af, at Mastercard lader tredjeparter sælge realtidsclearinger indenfor EU’s grænser.

Med salget netter Nets i alt 2,85 milliarder euro, svarende til godt 21 milliarder kroner.

Læs også: Undersøgelse af Nets-gebyr tæt på afslutning: Betalingsservice kan få dikteret lavere priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere