Artikel top billede

Morgen-briefing: DS Norden fyrer to it-medarbejdere og etablerer joint venture / KMD hjælper med at teste danske håndboldspillere for coronavirus / Fremtrædende Amazon-profil går på pension i 2021 / Nordjyske it-virksomheder vinder millionudbud hos staten

Morgen-briefing: DS Norden fyrer to it-medarbejdere og etablerer joint venture. KMD hjælper med at teste danske håndboldspillere for coronavirus. Fremtrædende Amazon-profil går på pension i 2021. Nordjyske it-virksomheder vinder millionudbud hos staten. Robotprojekt skal hjælpe danske virksomheder. SMVdanmark bifalder ny politisk aftale: Blokerer for momssvindel.

Godmorgen og velkommen til en ny uge her hos Computerworld.

Dagens morgenbestyrer er Christoffer Lund-Hansen, og jeg vil nu give jer det første it-nyhedsoverblik i denne uge.

DS Norden fyrer to it-medarbejdere og etablerer joint venture

Dampskibsselskabet DS Norden fyrer to danske it-medarbejdere, oplyser selskabet til Computerworld.

Fyringerne sker i forbindelse med, at DS Norden nedlægger sin afdeling for teknisk drift af selskabets tankskibe, hvor i alt 25 medarbejdere har mistet jobbet.

Fremover skal den tekniske drift i stedet ske via et nyt 50/50-ejet joint venture-selskab bestående af DS Norden og det indiske selskab Synergy Marine Group, som 116 medarbejdere vil blive overflyttet til.

"Norden har leveret sikker, pålidelig og omkostningseffektiv teknisk drift af den ejede flåde i mange år, men det giver ikke den nødvendige kommercielle fleksibilitet eller stordriftsfordele at investere i digitalisering af Nordens interne teknisk drift, hvorimod Synergy er førende indenfor digitale løsninger," lyder det i en meddelelse.

KMD hjælper med at teste danske håndboldspillere for coronavirus

KMD har sammen med Qlife indgået en aftale med Divisionsforeningen Håndbold om covid-19-test af spillerne i Bambusa Kvindeligen og Herre Håndbold Ligaen én gang om ugen.

KMD leverer datainfrastrukturen, og Qlife leverer testudstyr, så spillerne i første omgang bliver testet ugentligt frem mod vinterpausen.

De første spillere blev testet fredag.

Det oplyser KMD i en meddelelse.

"Vi er glade for, at vi nu kan levere værdi til endnu en af de sportsgrene, som danskerne går op i ved at hjælpe dansk håndbold med at komme sikkert og trygt i gang med sæsonen for både kvinder og mænd. KMD har i forvejen et engagement inden for sport og data, og selv om corona-situationen selvfølgelig er meget speciel, så viser det sig også her, at databehandling har en væsentlig forretningsunderstøttende rolle at spille," lyder detfra Christian Binggeli-Winter, direktør for KMD's enhed for data og analyse, i meddelelsen.

Fremtrædende Amazon-profil går på pension i 2021

Jeff Wilke, der er CEO of worldwide consumer hos Amazon, går på pension i 2021.

Det skriver Wall Street Journal.

I stedet bliver Jeff Wilkes erstattet af David Clark, der i øjeblikket bestrider posten som senior VP of worldwide operations i Amazon.

Nordjyske it-virksomheder vinder millionudbud hos staten

De to Aalborg-baserede it-virksomheder Inklusio og Special Minds IT har vundet en udbudsrunde i millionklassen om at gennemgå offentlige hjemmesider og apps for Digitialiseringsstyrelsen.

Fra sidst i september skal de to virksomheder hjælpe med at sikre, at alle offentlige hjemmesider og apps skal være tilgængelige for brugere uanset eventuelt handicap.

Det skriver Nordjyske.

"Det helt særlige ved vores samarbejde er den samlede erfaring og faglige ekspertise, vi kan tilbyde. I tillæg har alle Special Minds IT's konsulenter autismelignende profil eller befinder sig i autismespektret. Og så er jeg selv helt blind og har stor erfaring med at arbejde med tilgængelighed," lyder det fra direktør og projektleder fra Inklusio, Stein Erik Skotkjerra, der fortsætter:

"Selv om vi er valgt ud fra vores faglige kvalitet, er det klart en bonus, at så mange af os har oplevet på egen krop de barrierer, som kan opstå, når den digitale verden ikke er designet for at fungere for alle. Derfor er det en ekstra meningsfuld opgave for os at arbejde med."

Robotprojekt skal hjælpe danske virksomheder

Et nyt robotprojekt ved navn GenstartNU skal hjælpe danske virksomheder.

GenstartNu-projektet tilbyder danske produktionsvirksomheder og iværksættere uvildig rådgivning i robotteknologi og produktionsoptimering.

Det oplyser Teknologisk Institut, der står bag projektet sammen med robotvirksomheden Gain & Co, i en meddelelse til Computerworld.

"Vi ser frem til at sætte vores viden og ekspertise i spil til at hjælpe danske virksomheder med at udnytte det store potentiale, der er i implementering af robotter og automation. Det er helt afgørende, at virksomheder har det bedst mulige beslutningsgrundlag for at sikre, at de indfører den mest værdigivende robotteknologi og automation – så de kommer styrket gennem krisen," lyder det fra Kurt Nielsen, som er centerchef hos Teknologisk Institut, meddelelsen.

Tilbuddet retter sig mod virksomheder og iværksættere, der er blevet ramt af krisen og derfor søger nye veje til at komme videre.

Projektet er støttet af Industriens Fond, men Teknologisk Institut og Gain & Co er også selv med til at finansiere en del af rådgivningen.

SMVdanmark bifalder ny politisk aftale: Blokerer for momssvindel

Interesseorganisationen SMVdanmark udtrykker stor tilfredshed med en ny aftale i Folketinget.

Aftalen gør det muligt for iværksætterselskaber (IVS) at blive konverteret til et anpartsselskab (APS) mod, at ejeren indbetaler op til 40.000 kroner i startkapital, minus den kapital, der allerede ligger i selskabet.

Det oplyser SMVdanmark i en meddelelse til Computerworld.

"Aftalen betyder, at en seriøs, hårdtarbejdende iværksætter nu skal indfri et nogenlunde rimeligt kapitalkrav for at kunne drive sin virksomhed videre. Tidligere var det et krav, at virksomheden skulle være gældfri, før den kunne omdannes til et APS, så hvis du fx havde lånt 200.000 kroner til en varevogn, skulle det lån indfris," udtaler chefkonsulent i SMVdanmark, Alexander Nepper, i meddelelsen.

Ordningen blev dog i flere tilfælde misbrugt til moms- og skattesvindel, og derfor er den ordning nu blevet lukket.

Der eksisterer stadig omkring 32.000 IVS'ere i Danmark.

Fisten for indbetaling er udskudt til 15. oktober 2021.
Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.