Artikel top billede

Danske teleselskaber sendte fejlagtigt data på 4.000 kunder til politiet: Kun et teleselskab har informeret kunderne

Landets fire største teleselskaber har alle afleveret for meget mobildata til politiet, men kun et af selskaberne har oplyst kunderne om, at politiet har haft uretmæssig adgang til oplysningerne.

Politiet har fejlagtigt haft adgang til mobildata på omkring 4.000 danske mobilkunder.

I strid med dommerens kendelse har politiet nemlig fået udleveret for mange oplysninger på danske mobilkunder i flere efterforskninger.

Hverken TDC, Telenor eller Telia har informeret de berørte kunder, da den ansvarlige telemyndighed, Erhvervsstyrelsen, har vurderet, at de berørte telekunder ikke skulle informeres.

Kun Hi3G, der står bag teleselskabet 3, har på eget initiativ kontaktet kunderne.

Det skriver Jyllands-Posten.

Og det vækker harme i IT-politisk Forening.

"Det er selvfølgelig rigtigt, at man ikke har videregivet oplysninger til kriminelle hackere, men man har videregivet oplysninger til politiet, som man ikke måtte give, og som normalt kræver en dommerkendelse for indgreb i meddelelseshemmeligheden. Kunderne kan jo ikke vide, om politiet er kommet til at kigge på sagerne og har truffet beslutninger, der vedrører dem," siger Jesper Lund, formand i IT-politisk Forening, til avisen.

Læs også: Politiet reagerede alt for sent på Telenors ulovlige udlevering af kundernes data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere