Artikel top billede

Fortnite-udvikler taber vigtigt slag i kampen mod Apple

En amerikansk retsinstans giver Apple delvist medhold i slagsmålet mellem tech-giganten og Epic Games, spiludviklerne bag hittet Fortnite.

Apple behøver ikke at lukke selskabet bag spil-hittet Fortnite, Epic Games, tilbage i tech-gigantens app-butik, skriver finansmediet Bloomberg.

Det fastslår dommer Yvonne Gonzalez Rogers ved en retskreds i det nordlige Californien, hvor hun anerkender Apples ret til at udelukke spilvirksomhedens fra sin platform for brud på Apples retningslinjer.

Stridens emne er Apples platform-afgifter, som kræver op mod 30 procent af omsætningen af app-udvikleres salg i både Apples App Store samt in app-køb i applikationer hentet igennem App Store.

Tvisten begyndte 13. august, hvor Epic Games udmeldte, at man vil tilbyde en alternativ betalingsordning uden om Apples betalingsplatform. Et træk, der fik Apple til at give Epic Games sparket fra platformen og samtidig give en frist på ti dage, før selskabets udviklingskonti ville blive slettet.

Se også: Tonen skærpes mellem Fortnite-udvikler og Apple: Alle konti slettes om 10 dage

Mens Epic Games lider et foreløbig stort nederlag i retten, er dommen formuleret på en måde, der også tilgodeser Epic Games samt andre udviklere, noterer mediet.

Apples blokering af Epics såkaldte game engine, det populære spiludviklingsværktøj ’Unreal Engine’, er således blevet omstødt af retsinstansen, hvilket giver andre spiludviklere fortsat adgang til de vigtige software-værktøjer.

Samtidig er forbuddet kun gældende frem til en høring i sagen den 28. september.

I sin midlertidige afgørelse præciserer dommeren, at der ikke er tale om nogen ’slam dunk’ for nogen af parterne, og at den endelige afgørelse ikke vil blive dikteret af forløbet indtil videre.

Læs også: Fortnite sagsøger Apple og Google efter at have fået sparket: Kræver ingen penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere