Artikel top billede

Udstilling: Flotte veteranbiler på Teknisk Museum

Se Danmarks ældste bil i funktion og oplev mange andre flotte veteranbiler lørdag på 29. august.

Moderne biler er flotte, strømlinede og enormt effektivt sammenlignet med deres forgængere.

Men der er nu noget fascinerende ved et velholdt, klassisk stykke automobil, der kræver jævnlig nærkontakt med smørekanden for – måske – at starte, når man skal på familievisit.

Danmarks Tekniske Museum har selv en fin samling af veteranbiler, og lørdag den 29. august får museet tillige besøg af Dansk Veteranbilklub og Sommers Automobilmuseum, der kører paradekørsel og viser bilerne frem.

På dagen vil der også være en demonstration af Danmarks første bil, Hammelvognen og af den flotte bil, Szawe, som begge til daglig er en del af museets bilsamling, der går tilbage til den gang bilerne lignede hestevogne og frem til nyere hybrid- og elbiler.

Hammelvognen er Danmarks allerførste bil – og verdens ældste bil, der stadig kan køre. Den blev bygget på Alfred F. Hammels maskinfabrik på Nørrebro af konstruktøren værkfører Urban Johansen.

Luksusbilen Szawe er af nyere dato. Den fik baronesse Holck i 18-års gave i 1929. Den blev fremstillet af firmaet Szab & Wechslemann i Berlin, og udstråler luksus på alle måder, eksempelvis er karosseriet lavet af mahognitræ samt forsølvet messing og kobber.

Lørdag den 29. august er der kun adgang til museet med forudbestilt billet, som kan købes på https://tekniskmuseum.billet.dk/ Læs mere om denne og andre udstillinger samt praktisk information på https://tekniskmuseum.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere