Artikel top billede

Udstilling: Flotte veteranbiler på Teknisk Museum

Se Danmarks ældste bil i funktion og oplev mange andre flotte veteranbiler lørdag på 29. august.

Moderne biler er flotte, strømlinede og enormt effektivt sammenlignet med deres forgængere.

Men der er nu noget fascinerende ved et velholdt, klassisk stykke automobil, der kræver jævnlig nærkontakt med smørekanden for – måske – at starte, når man skal på familievisit.

Danmarks Tekniske Museum har selv en fin samling af veteranbiler, og lørdag den 29. august får museet tillige besøg af Dansk Veteranbilklub og Sommers Automobilmuseum, der kører paradekørsel og viser bilerne frem.

På dagen vil der også være en demonstration af Danmarks første bil, Hammelvognen og af den flotte bil, Szawe, som begge til daglig er en del af museets bilsamling, der går tilbage til den gang bilerne lignede hestevogne og frem til nyere hybrid- og elbiler.

Hammelvognen er Danmarks allerførste bil – og verdens ældste bil, der stadig kan køre. Den blev bygget på Alfred F. Hammels maskinfabrik på Nørrebro af konstruktøren værkfører Urban Johansen.

Luksusbilen Szawe er af nyere dato. Den fik baronesse Holck i 18-års gave i 1929. Den blev fremstillet af firmaet Szab & Wechslemann i Berlin, og udstråler luksus på alle måder, eksempelvis er karosseriet lavet af mahognitræ samt forsølvet messing og kobber.

Lørdag den 29. august er der kun adgang til museet med forudbestilt billet, som kan købes på https://tekniskmuseum.billet.dk/ Læs mere om denne og andre udstillinger samt praktisk information på https://tekniskmuseum.dk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere