iPhones bliver i stand til at smitteopspore uden at downloade app med ny iOS-opdatering

Apple vil med ny opdatering gøre det muligt at smittespore med iPhones uden brugeren skal downloade en app.

Apple har onsdag frigivet en betaversion af den nye iOS 13.7-opdatering, som vil gøre det muligt for iPhone-brugere at smitteopspore uden at skulle installere en national smitteopsporings-app - som eksempelvis den danske Smittestop-app - der er baseret på Apple og Googles API.

Det skriver Bloomberg.

I første omgang vil opdateringen være tilgeænglig for udvalgte testgrupper, der har skrevet sig op til at teste softwaren, før den bliver frit tilgængelig for alle.

Det nye system 'giver brugeren muligheden for at kunne slå notifikationer til for covid-19 eksponeringssystemet uden at skulle downloade en app," skriver Apple i forbindelse med udgivelsen af betaversionen.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps, som er baseret på Apple og Googles API, sammen.

Der er tale ni europæiske landes smitteopsorings-app inklusiv den danske app, som er udviklet af Netcompany.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det kan du læse mere om her: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammenPremium
Ny sikkerheds-formand vil skrive SMV’erne ind i den nationale cyberstrategi: Bare se, hvad der skete med SolarWinds
Interview. "Det kan ikke nytte noget, vi har god sikkerhed på infrastrukturen, hvis leverandørerne ikke har det.” Så enkelt er budskabet fra formanden i det nystiftede forum, Virksomhedsforum for Digital Sikkerhed, Tom Engly.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.