iPhones bliver i stand til at smitteopspore uden at downloade app med ny iOS-opdatering

Apple vil med ny opdatering gøre det muligt at smittespore med iPhones uden brugeren skal downloade en app.

Apple har onsdag frigivet en betaversion af den nye iOS 13.7-opdatering, som vil gøre det muligt for iPhone-brugere at smitteopspore uden at skulle installere en national smitteopsporings-app - som eksempelvis den danske Smittestop-app - der er baseret på Apple og Googles API.

Det skriver Bloomberg.

I første omgang vil opdateringen være tilgeænglig for udvalgte testgrupper, der har skrevet sig op til at teste softwaren, før den bliver frit tilgængelig for alle.

Det nye system 'giver brugeren muligheden for at kunne slå notifikationer til for covid-19 eksponeringssystemet uden at skulle downloade en app," skriver Apple i forbindelse med udgivelsen af betaversionen.

Den tyske software-gigant SAP og teleselskabet Deutsche Telekom skal sammen bygge en software-platform, der skal bygge de europæiske smitteopsporings-apps, som er baseret på Apple og Googles API, sammen.

Der er tale ni europæiske landes smitteopsorings-app inklusiv den danske app, som er udviklet af Netcompany.

Dermed bliver det muligt at smitteopspore på tværs af landegrænser.

Det kan du læse mere om her: SAP skal koble europæiske smitteopsporings-apps sammen
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Forebyg kritiske angreb med moderne autentifikation
Det er nemmest at forebygge kritiske cyberangreb, når medarbejderne kun tilgår data og systemer i sikkerhed bag firewall og øvrige sikkerhedsforanstaltninger. Virkeligheden er imidlertid, at medarbejderne – særligt siden foråret 2020 – i dramatisk stigende omfang arbejder hjemmefra, på alle tider af døgnet og fra enheder ejet af både dem selv og af virksomheden. Det sætter din sikkerhedsinfrastruktur under pres, og en af de mest effektive modforholdsregler er en moderne autentifikationsløsning, så kun rette vedkommende får adgang til forretningskritiske systemer og data. Det kan du læse mere om i denne hvidbog, som også går i dybden med, hvor, hvordan og under hvilke omstændigheder en sådan løsning kan indgå som et effektivt element i din samlede cybersikkerhedsindsats.