Tidligere Playboy-boss siger op som TikTok-topchef efter søgsmål mod USA

Den forhenværende topchef for Playboy.com Kevin Mayer forlader sin toppost hos TikTik efter blot fire måneder i jobbet.

Blot få dage efter kinesiske TikTok har sagsøgt den amerikanske stat vælger TikTok-boss Kevin Mayer nu at trække sig fra stillingen.

I stedet bliver stillingen midlertidigt overtaget af Vanessa Pappas, der har haft en stilling som general manager for selskabet i USA og er med i TikToks direktion.

Det skriver Bloomberg.

Kevin Mayer, der er også er COO for TikTok-ejer ByteDance, har blot været ansat af selskabet i små fire måneder, da han tiltrådte i maj.

Før tiden som topchef hos TikTok tilbragte Kevin Mayer en længere årrække hos The Walt Disney Company, hvor han også var i ansat i 90'erne.

De to perioder hos The Walt Disney Company blev blandt andet afbrudt af et job som topchef for Playboy.com.

Men efter blot fire måneder er det altså slut hos TikTok.

"Vi værdsætter, at de seneste få måneder har ændret de politiske dynamikker betragteligt foruden omfanget af Kevins stilling i fremtiden, og vi respekterer fuldt ud hans beslutning," lyder det ifølge Bloomberg i en meddelse fra TikTok.

Læs også: TikTok vil udfordre Trumps ultimatum i retten: Lægger sag an

Krig mod Trump
Kevin Mayers opsigelser kommer kort efter, at TikTok som en sidste udvej har lagt sagt an mod den amerikanske stat.

"Vi tager det ikke let at sagsøge regeringen. Men med den bekendtgørelse, der vil forbyde vores drift i USA, har vi intet andet valg," lød det mandag fra selskabet.

Donald Trump har stillet et ultimatum om, at ByteDance skal afhænde den amerikanske del af TikTok-forretningen inden for 90 dage for at undgå at blive sortlistet i USA.

Både Oracle og Microsoft har vist interesse for at overtage TikToks amerikanske forretning.

Læs mere her: TikTok: Vi har intet andet valg end at sagsøge den amerikanske regering


mest debatterede artikler

Premium
Nets risikerer at skulle betale bod efter stor forsinkelse af MitID Erhverv: Forhandler med Digitaliseringsstyrelsen
Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Nets rummer mulighed for, at Nets kan blive ramt af en bod på grund af forsinkelsen af MitID Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hvor klogt er dit netværk?
Er dit netværk klar til fremtiden? Nye tider kræver fleksibilitet. I denne eGuide får du en håndfuld konkrete eksempler på, hvordan du kan optimere og fremtidssikre virksomhedens netværk.