Tidligere Playboy-boss siger op som TikTok-topchef efter søgsmål mod USA

Den forhenværende topchef for Playboy.com Kevin Mayer forlader sin toppost hos TikTik efter blot fire måneder i jobbet.

Blot få dage efter kinesiske TikTok har sagsøgt den amerikanske stat vælger TikTok-boss Kevin Mayer nu at trække sig fra stillingen.

I stedet bliver stillingen midlertidigt overtaget af Vanessa Pappas, der har haft en stilling som general manager for selskabet i USA og er med i TikToks direktion.

Det skriver Bloomberg.

Kevin Mayer, der er også er COO for TikTok-ejer ByteDance, har blot været ansat af selskabet i små fire måneder, da han tiltrådte i maj.

Før tiden som topchef hos TikTok tilbragte Kevin Mayer en længere årrække hos The Walt Disney Company, hvor han også var i ansat i 90'erne.

De to perioder hos The Walt Disney Company blev blandt andet afbrudt af et job som topchef for Playboy.com.

Men efter blot fire måneder er det altså slut hos TikTok.

"Vi værdsætter, at de seneste få måneder har ændret de politiske dynamikker betragteligt foruden omfanget af Kevins stilling i fremtiden, og vi respekterer fuldt ud hans beslutning," lyder det ifølge Bloomberg i en meddelse fra TikTok.

Læs også: TikTok vil udfordre Trumps ultimatum i retten: Lægger sag an

Krig mod Trump
Kevin Mayers opsigelser kommer kort efter, at TikTok som en sidste udvej har lagt sagt an mod den amerikanske stat.

"Vi tager det ikke let at sagsøge regeringen. Men med den bekendtgørelse, der vil forbyde vores drift i USA, har vi intet andet valg," lød det mandag fra selskabet.

Donald Trump har stillet et ultimatum om, at ByteDance skal afhænde den amerikanske del af TikTok-forretningen inden for 90 dage for at undgå at blive sortlistet i USA.

Både Oracle og Microsoft har vist interesse for at overtage TikToks amerikanske forretning.

Læs mere her: TikTok: Vi har intet andet valg end at sagsøge den amerikanske regeringComputerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.