Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Datatilsynet kræver svar af Udlændinge- og Integrationsministeriet om lognings-sag

Datatilsynet giver Udlændinge- og Integrationsministeriet tre uger til at svare på en række spørgsmål om logning af beboere på udrejsecenter.

Datatilsynet giver Udlændinge- og Integrationsministeriet tre uger til at besvare en række spørgsmål om mulige lognings-fejl af beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård.

Datatilsynet er gået ind i sagen af egen drift, meddeler tilsynet, der nu med de pågældende spørgsmål vil have kastet ‘lys over forskellige aspekter i sagen,’ meddeler tilsynet.

Udrejsecenter Kærshovedgård beboes af afviste asylansøgere, der hver dag skal registreres af et elektronisk nøglesystem.

Dette system kan imidlertid have registreret beboerne forkert.

“Vi går ind i sagen på grund af de potentielt alvorlige konsekvenser, som hændelsen kan have - især for beboerne på udrejsecenteret. Vi vil gerne finde ud af, hvad der er op og ned. Grundlæggende skal man kunne stole på, at det, der danner grundlag for afgørelser eller bruges som beviser i retten, er korrekt," meddeler jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, Allan Frank.

Ifølge Datatilsynet kan fejlen have betydet, at afviste asylansøgere er blevet dømt fejlagtigt.

Du kan læse mere om sagen hos Datatilsynet her.

Fejlen kan have medført, at afviste asylansøgere er blevet dømt for at overtræde opholds- og meldepligten på Kærshovedgård, selv om de har opholdt sig på centret.

Læs også:

Forsvarsadvokat frygter justitsmord efter it-fejl på udrejsecenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere