Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Datatilsynet kræver svar af Udlændinge- og Integrationsministeriet om lognings-sag

Datatilsynet giver Udlændinge- og Integrationsministeriet tre uger til at svare på en række spørgsmål om logning af beboere på udrejsecenter.

Datatilsynet giver Udlændinge- og Integrationsministeriet tre uger til at besvare en række spørgsmål om mulige lognings-fejl af beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård.

Datatilsynet er gået ind i sagen af egen drift, meddeler tilsynet, der nu med de pågældende spørgsmål vil have kastet ‘lys over forskellige aspekter i sagen,’ meddeler tilsynet.

Udrejsecenter Kærshovedgård beboes af afviste asylansøgere, der hver dag skal registreres af et elektronisk nøglesystem.

Dette system kan imidlertid have registreret beboerne forkert.

“Vi går ind i sagen på grund af de potentielt alvorlige konsekvenser, som hændelsen kan have - især for beboerne på udrejsecenteret. Vi vil gerne finde ud af, hvad der er op og ned. Grundlæggende skal man kunne stole på, at det, der danner grundlag for afgørelser eller bruges som beviser i retten, er korrekt," meddeler jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet, Allan Frank.

Ifølge Datatilsynet kan fejlen have betydet, at afviste asylansøgere er blevet dømt fejlagtigt.

Du kan læse mere om sagen hos Datatilsynet her.

Fejlen kan have medført, at afviste asylansøgere er blevet dømt for at overtræde opholds- og meldepligten på Kærshovedgård, selv om de har opholdt sig på centret.

Læs også:

Forsvarsadvokat frygter justitsmord efter it-fejl på udrejsecenter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere