(Foto: Dan Jensen)

Dansk Erhverv og den danske telebranche: Ok at lukke bredbåndspuljen

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskaber mener, at der er særligt meget brug for at fortsætte Bredbåndspuljen, som regeringen foreslår afskaffet.

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskabers sammenslutning, Teleindustrien, mener, at der er nogen særlig grund til at fortsætte med at pumpe millioner af støttekroner ind i bredbåndsprojekter via Bredbåndspuljen.

Regeringen har i dens forslag til finansloven for næste år fjernet puljen, der i år består af 100 millioner kroner, der fordeles til udrulning af bredbånd i primært områder, som de kommercielle selskaber ikke er særligt interesserede i.

Dansk Erhverv peger imidlertid på, at de 100 millioner kroner i puljen allerede i dag udgør en forsvindende lille del af de midler, der samlet set investeres i udrulning af bredbånd.

Dansk Erhverv peger på, at teleselskaberne i 2019 investerede 8,6 milliarder kroner i udbygning af digital infrastruktur, mens de i 2018 investerede syv milliarder kroner.

“Blot stigningen i private investeringer er altså 16 gange så stor som den planlagte bredbåndspulje på 100 millioner kroner,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Brancheorganisatioen mener på den baggrund, at det vigtigste er, at regeringen sørger for at skabe et klima, der fortsat animerer teleselskaberne til at investere i området.

“Vi har i Dansk Erhverv forståelse for, at der er et ønske om at støtte de mest udfordrende adresser i yderområder, da en god bredbåndsforbindelse er en livline for alle danskere. Men den bedste hjælp er at bevare et godt investeringsklima for digital infrastruktur," meddeler organisationen.

Nogenlunde samme melding kommer fra Teleindustrien.

Her siger direktør Jakob Willer ifølge Ritzau, at den offentlige støtte ikke er noget, som telebranchen har efterlyst.

Han mener, at markedet er i stand til at klare opgaven selv.

“Når der gives offentlig støtte, er der altid en risiko for, at man kan komme til at skævvride konkurrencen og fortrænge private investeringer. Det er ikke godt på et marked, hvor der ellers investeres i vid udstrækning,” siger han ifølge Ritzau.

Et flertal i Folketinget bestående af Venstre, De Radikale, SF og Dansk Folkeparti vil have, at bredbåndspuljen forlænges yderligere.

Læs også:

Flertal i Folketinget vil bevare den lukningstruede bredbåndspulje

Bredbåndspulje står til at blive skrottet

Nu kan du søge om støtte til udrulning af bredbånd: Bredbåndpuljen 2020 åbner for ansøgninger til 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Styrk medarbejdernes arbejdsgange – på både kontoret og fra køkkenbordet
Fleksible arbejdsformer og produktivitet fra hjemmekontoret er kommet for at blive, og det har understreget behovet for velfungerende møde- og samarbejdsformer. Mange samarbejdsplatforme er imidlertid både usikre, ustabile, besværlige at anvende og med en så utilstrækkelig lyd- og billedkvalitet, at det tapper teamet for kræfter, hæmmer effektiviteten og kan gøre det svært at følge med eller træffe en beslutning. I dette whitepaper kan du læse, hvordan Cisco Webex ggør det muligt at afholde velfungerende onlinemøder med både få og rigtig mange deltagere – og med sikkerhed for, at ingen uvedkommende følger med.