Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk Erhverv og den danske telebranche: Ok at lukke bredbåndspuljen

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskaber mener, at der er særligt meget brug for at fortsætte Bredbåndspuljen, som regeringen foreslår afskaffet.

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskabers sammenslutning, Teleindustrien, mener, at der er nogen særlig grund til at fortsætte med at pumpe millioner af støttekroner ind i bredbåndsprojekter via Bredbåndspuljen.

Regeringen har i dens forslag til finansloven for næste år fjernet puljen, der i år består af 100 millioner kroner, der fordeles til udrulning af bredbånd i primært områder, som de kommercielle selskaber ikke er særligt interesserede i.

Dansk Erhverv peger imidlertid på, at de 100 millioner kroner i puljen allerede i dag udgør en forsvindende lille del af de midler, der samlet set investeres i udrulning af bredbånd.

Dansk Erhverv peger på, at teleselskaberne i 2019 investerede 8,6 milliarder kroner i udbygning af digital infrastruktur, mens de i 2018 investerede syv milliarder kroner.

“Blot stigningen i private investeringer er altså 16 gange så stor som den planlagte bredbåndspulje på 100 millioner kroner,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Brancheorganisatioen mener på den baggrund, at det vigtigste er, at regeringen sørger for at skabe et klima, der fortsat animerer teleselskaberne til at investere i området.

“Vi har i Dansk Erhverv forståelse for, at der er et ønske om at støtte de mest udfordrende adresser i yderområder, da en god bredbåndsforbindelse er en livline for alle danskere. Men den bedste hjælp er at bevare et godt investeringsklima for digital infrastruktur," meddeler organisationen.

Nogenlunde samme melding kommer fra Teleindustrien.

Her siger direktør Jakob Willer ifølge Ritzau, at den offentlige støtte ikke er noget, som telebranchen har efterlyst.

Han mener, at markedet er i stand til at klare opgaven selv.

“Når der gives offentlig støtte, er der altid en risiko for, at man kan komme til at skævvride konkurrencen og fortrænge private investeringer. Det er ikke godt på et marked, hvor der ellers investeres i vid udstrækning,” siger han ifølge Ritzau.

Et flertal i Folketinget bestående af Venstre, De Radikale, SF og Dansk Folkeparti vil have, at bredbåndspuljen forlænges yderligere.

Læs også:

Flertal i Folketinget vil bevare den lukningstruede bredbåndspulje

Bredbåndspulje står til at blive skrottet

Nu kan du søge om støtte til udrulning af bredbånd: Bredbåndpuljen 2020 åbner for ansøgninger til 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere