Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk Erhverv og den danske telebranche: Ok at lukke bredbåndspuljen

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskaber mener, at der er særligt meget brug for at fortsætte Bredbåndspuljen, som regeringen foreslår afskaffet.

Hverken Dansk Erhverv eller de danske teleselskabers sammenslutning, Teleindustrien, mener, at der er nogen særlig grund til at fortsætte med at pumpe millioner af støttekroner ind i bredbåndsprojekter via Bredbåndspuljen.

Regeringen har i dens forslag til finansloven for næste år fjernet puljen, der i år består af 100 millioner kroner, der fordeles til udrulning af bredbånd i primært områder, som de kommercielle selskaber ikke er særligt interesserede i.

Dansk Erhverv peger imidlertid på, at de 100 millioner kroner i puljen allerede i dag udgør en forsvindende lille del af de midler, der samlet set investeres i udrulning af bredbånd.

Dansk Erhverv peger på, at teleselskaberne i 2019 investerede 8,6 milliarder kroner i udbygning af digital infrastruktur, mens de i 2018 investerede syv milliarder kroner.

“Blot stigningen i private investeringer er altså 16 gange så stor som den planlagte bredbåndspulje på 100 millioner kroner,” lyder det fra Dansk Erhverv.

Brancheorganisatioen mener på den baggrund, at det vigtigste er, at regeringen sørger for at skabe et klima, der fortsat animerer teleselskaberne til at investere i området.

“Vi har i Dansk Erhverv forståelse for, at der er et ønske om at støtte de mest udfordrende adresser i yderområder, da en god bredbåndsforbindelse er en livline for alle danskere. Men den bedste hjælp er at bevare et godt investeringsklima for digital infrastruktur," meddeler organisationen.

Nogenlunde samme melding kommer fra Teleindustrien.

Her siger direktør Jakob Willer ifølge Ritzau, at den offentlige støtte ikke er noget, som telebranchen har efterlyst.

Han mener, at markedet er i stand til at klare opgaven selv.

“Når der gives offentlig støtte, er der altid en risiko for, at man kan komme til at skævvride konkurrencen og fortrænge private investeringer. Det er ikke godt på et marked, hvor der ellers investeres i vid udstrækning,” siger han ifølge Ritzau.

Et flertal i Folketinget bestående af Venstre, De Radikale, SF og Dansk Folkeparti vil have, at bredbåndspuljen forlænges yderligere.

Læs også:

Flertal i Folketinget vil bevare den lukningstruede bredbåndspulje

Bredbåndspulje står til at blive skrottet

Nu kan du søge om støtte til udrulning af bredbånd: Bredbåndpuljen 2020 åbner for ansøgninger til 100 millioner kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere