Artikel top billede

Hackere har fået adgang til CPR-numre, kodeord og lønoplysninger fra Aalborg Universitet

Da Aalborg Universitet i begyndelsen af august blev ramt af et hackerangreb har hackerne fået stjålet adskillige CPR-numre og lønoplysninger på flere medarbejdere.

Hackerne fik adgang til en række oplysninger fra Aalborg Universitet efter et hackerangreb på universitetet i begyndelsen af august.

De kriminelle har haft adgang til CPR-numre og lønoplysninger på 28 ansatte på universitetet.

Det skriver Version2, der har set en meddelelse, som direktionen på Universitetet har givet til de studerende.

Derudover er det lykkedes hackerne at få fat på mere end 30.000 kodeord, der dog var krypterede eller hashede. Aalborg Universitetet har dog kendskab til, at 15 af kodeordene er blevet dekrypteret.

Læs også: Aalborg Universitet mangler stadig at genåbne it-systemer efter hackerangreb: Ingen tegn på læk af personoplysninger

"Et password hash afslører ikke direkte din adgangskode, men kan bruges ved forsøg på at gætte adgangskoder. Aalborg Universitet har kendskab til, at de IT-kriminelle er lykkedes med at gætte 15 ud af 30.907 adgangskoder," skriver universitetsdirektør Antonino Castrone i brevet til de studerende.

Version2 har forsøgt at få et interview med Aalborg Universitet, men her ønsker man ikke at stille op til interview.

Computerworld har af flere omgange også forsøgt at få et interview med Aalborg Universitet, men er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Læs også: 30.000 personer kompromitteret under hackerangreb på Aalborg Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere