Artikel top billede

Hackere har fået adgang til CPR-numre, kodeord og lønoplysninger fra Aalborg Universitet

Da Aalborg Universitet i begyndelsen af august blev ramt af et hackerangreb har hackerne fået stjålet adskillige CPR-numre og lønoplysninger på flere medarbejdere.

Hackerne fik adgang til en række oplysninger fra Aalborg Universitet efter et hackerangreb på universitetet i begyndelsen af august.

De kriminelle har haft adgang til CPR-numre og lønoplysninger på 28 ansatte på universitetet.

Det skriver Version2, der har set en meddelelse, som direktionen på Universitetet har givet til de studerende.

Derudover er det lykkedes hackerne at få fat på mere end 30.000 kodeord, der dog var krypterede eller hashede. Aalborg Universitetet har dog kendskab til, at 15 af kodeordene er blevet dekrypteret.

Læs også: Aalborg Universitet mangler stadig at genåbne it-systemer efter hackerangreb: Ingen tegn på læk af personoplysninger

"Et password hash afslører ikke direkte din adgangskode, men kan bruges ved forsøg på at gætte adgangskoder. Aalborg Universitet har kendskab til, at de IT-kriminelle er lykkedes med at gætte 15 ud af 30.907 adgangskoder," skriver universitetsdirektør Antonino Castrone i brevet til de studerende.

Version2 har forsøgt at få et interview med Aalborg Universitet, men her ønsker man ikke at stille op til interview.

Computerworld har af flere omgange også forsøgt at få et interview med Aalborg Universitet, men er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Læs også: 30.000 personer kompromitteret under hackerangreb på Aalborg Universitet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere