Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske banker sætter gang i undersøgelse af systemer efter it-skandale

I årevis har Danske Bank opkrævet forkert gæld fra en række kunder i banken. Det får nu de øvrige danske banker til at gennemgå deres it-systemer for lignende fejl.

En alvorlig it-fejl hos Danske Bank betyder, at banken i 28 år har opkrævet for meget gæld fra sine kunder.

Det får nu de øvrige danske banker til at gennemgå deres it-systemer for at sikre, at lignende fejl ikke kan ske hos dem også.

Det skriver Børsen efter en rundspørge blandt de danske banker.

Læs mere her: Danske Bank kendte til systemfejl i inkassoafdeling siden 1992

Hos Nordens største bank, Nordea, har undersøgelsen ikke umiddelbart ført til at man har fundet nogen fejl.

Alligevel vil banken ikke afvise, at der kan være sket lignende fejl, som den der i årevis har været hos Danske Bank.

“Der vil naturligvis kunne ske menneskelige fejl i sagshåndteringen af enkeltsager, men vi har ikke haft systematiske fejl i vores gældsinddrivelse,” skriver Nordeas kommunikationsafdeling til avisen.

Ledelsen i Danske Bank blev allerede advaret om problemerne i 1992, viser dokumenter ifølge Berlingske og TV2. Bankens ledelse afviser dog at have kendt til it-problemerne.

Læs også: Kæmpe it-koks hos Danske Bank - har regnet gæld forkert i årevis: Nu skal 100.000 kunder undersøges for overbetaling til banken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere