Artikel top billede

Samsung lander gigantisk ordre i USA: Skal levere netværks-udstyr til 5G for 43 milliarder kroner

Samsung lander ordre med den amerikanske telekæmpe Verizon, der for selv mægtige Samsung er af gigant-størrelse.

Sydkoreanske Samsung er som en af verdens største selskaber vant til at underskrive store ordrer.

Alligevel er en ny aftale indgået med amerikanske Verizon af en størrelse, der for selv Samsung vækker opsigt.

De to selskaber har nemlig indgået en aftale om levering af netværks-udstyr fra Samsung over de kommende fem år for 6,6 milliarder dollar - omkring 43 milliarder kroner.

Det svarer til 3,43 procent af Samsung Electronics samlede omsætning i 2019.

Kontrakten er da også den største, som datterselskabet Samsung Networks nogensinde har landet og større end Samsung Networks typiske omsætning for et helt år.

Kontrakten betyder, at Samsung træder ind som hovedleverandør af 5G-udstyr til Verizon, lyder det fra de to selskaber, der kalder aftalen for en ‘langvarig strategisk kontrakt.’

Med den vil Samsung og Verizon ‘skubbe til grænserne for 5G-innovation med henblik på at udvide mobil-oplevelsen for Verizons kunder,” meddeler de.

Analytiker Kim Young-woo fra SK Securites siger til Financial Times, at de store teleselskaber ikke har mange muligheder at vælge imellem, når de skal vælge leverandør af 5G-udstyr til de kommende netværk.

Det skyldes, at USA for en måneds tid siden forbød amerikanske selskaber at anvende udstyr fra kinesiske Huawei, der sammen med Samsung, Ericsson og Nokia er de store leverandører af denne type udstyr i verden.

"Flere selskaber vil vælge Samsung fremover på grund af de amerikanske forbud mod Huawei og Nokias kvalitets-problemer," siger Kim Young-woo til avisen.

Han siger, at der dermed kun er to reelle muligheder i markedet, nemlig Samsung og Ericsson.

Læs også:

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere