Artikel top billede

Samsung lander gigantisk ordre i USA: Skal levere netværks-udstyr til 5G for 43 milliarder kroner

Samsung lander ordre med den amerikanske telekæmpe Verizon, der for selv mægtige Samsung er af gigant-størrelse.

Sydkoreanske Samsung er som en af verdens største selskaber vant til at underskrive store ordrer.

Alligevel er en ny aftale indgået med amerikanske Verizon af en størrelse, der for selv Samsung vækker opsigt.

De to selskaber har nemlig indgået en aftale om levering af netværks-udstyr fra Samsung over de kommende fem år for 6,6 milliarder dollar - omkring 43 milliarder kroner.

Det svarer til 3,43 procent af Samsung Electronics samlede omsætning i 2019.

Kontrakten er da også den største, som datterselskabet Samsung Networks nogensinde har landet og større end Samsung Networks typiske omsætning for et helt år.

Kontrakten betyder, at Samsung træder ind som hovedleverandør af 5G-udstyr til Verizon, lyder det fra de to selskaber, der kalder aftalen for en ‘langvarig strategisk kontrakt.’

Med den vil Samsung og Verizon ‘skubbe til grænserne for 5G-innovation med henblik på at udvide mobil-oplevelsen for Verizons kunder,” meddeler de.

Analytiker Kim Young-woo fra SK Securites siger til Financial Times, at de store teleselskaber ikke har mange muligheder at vælge imellem, når de skal vælge leverandør af 5G-udstyr til de kommende netværk.

Det skyldes, at USA for en måneds tid siden forbød amerikanske selskaber at anvende udstyr fra kinesiske Huawei, der sammen med Samsung, Ericsson og Nokia er de store leverandører af denne type udstyr i verden.

"Flere selskaber vil vælge Samsung fremover på grund af de amerikanske forbud mod Huawei og Nokias kvalitets-problemer," siger Kim Young-woo til avisen.

Han siger, at der dermed kun er to reelle muligheder i markedet, nemlig Samsung og Ericsson.

Læs også:

Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere