Coop investerer 100 millioner kroner årligt i online-platforme: Skal sælge software til konkurrenter

Den danske detailkæde Coop investerer nu massivt i onlinehandel. Samtidig vil kæden sælge ud af sine softwareløsninger til udenlandske konkurrenter.

Online-handlen stiger voldsomt i disse år. Det får nu Coop til at investere massivt i området.

Detailkæden har derfor afsat 100 millioner årligt til investeringer i koncernens onlineplatforme.

Det skriver Børsen.

“Det her er et massivt indsatsområde for Coop, og vi ser et kæmpe potentiale for at bruge det til at høste på alle de investeringer, som vi allerede har gang i,” siger koncerndirektør i Coop, Jan Madsen, til avisen.

Investeringen kommer efter, at konkurrenten Salling Group, der står bag Føtex og Bilka, har besluttet at investere et trecifret millionbeløb i online-handel i 2021.

Læs også: Salling Group vil bruge trecifret millionbeløb på kæmpe online-satsning: Skal hyre op mod 400 nye medarbejdere

Samtidig vil Coop i løbet af de kommende tre år bruge 250 millioner kroner på at sælge software til resten af branchen.

Målet er at blive verdens førende leverandør af mobilløsninger til detailbranchen. Det skal ske ved at sælge licenser til Coops egen mobil-løsning.

Koncernen står blandt andet bag butikkerne Fakta, Kvickly, Super Brugsen og Irma.

Coop hentede tidligere på året tidligere kontorchef i Datatilsynet Peter Fogh Knudsen ind som persondatachef i koncernen.

Det skete netop fordi man ville satse endnu mere på digitale kundeløsninger.

Læs mere her: Coop hyrer topprofil fra Datatilsynet som ny persondata-chef


mest debatterede artikler

Premium
"Jeg er nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud"
Af alle vores ansatte, så er jeg nok blandt de 10 personer i Dinero, der har haft det sværest i de seneste måneder. Det er dog noget, som jeg har forsøgt at skjule. Jeg har hanket op i mig selv og forsøgt at se glad og optimistisk ud, selv om jeg ikke altid har været det.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.