Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei vil lancere eget styresystem i 2021

Huawei vil til næste år lancere sit eget styresystem, der får navnet HarmonyOS

Kinesiske Huawei vil næste år lancere sit egendudviklede styresystem til smartphones.

Det kommer til at hedde Harmony og er udset til at skulle erstatte Android på kommende Huawei-telefoner.

Det skyldes, at den amerikanske regering med en række forbud og påbud forhindrer Huawei i fremover at anvende andet end en amputeret version af Google-udviklede Android.

Det kan du læse mere om her: Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Huawei præsenterede HarmonyOS sidste efterår, hvilket du kan læse mere om her: Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie

Ifølge Reuters siger chefen for Huaweis forbruger-divison, Wang Chenglu, at Harmony 2.0 også vil blive tilgængelig for andre smartphone-producenter og til alle hardware-producenter.

Huawei vil foruden smartphones anvende HarmonyOS i fjernsyn, ure og bil-systemer.

Det amerikanske forbud holder også Huawei ude fra Google Mobile Services (GMS), som de fleste Android-apps er bygget på.

Huawei har istedet lanceret HMS - Huawei Mobile Services - som ifølge selskabet bliver verdens tredje største økosystem til mobil-apps.

Læs også:

Er Huawei dømt ude af det danske 5G-ræs? Her er selskabets egen vurdering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere