Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei vil lancere eget styresystem i 2021

Huawei vil til næste år lancere sit eget styresystem, der får navnet HarmonyOS

Kinesiske Huawei vil næste år lancere sit egendudviklede styresystem til smartphones.

Det kommer til at hedde Harmony og er udset til at skulle erstatte Android på kommende Huawei-telefoner.

Det skyldes, at den amerikanske regering med en række forbud og påbud forhindrer Huawei i fremover at anvende andet end en amputeret version af Google-udviklede Android.

Det kan du læse mere om her: Nyt omfattende USA-forbud kan blive ‘dødbringende slag’ mod Huawei

Huawei præsenterede HarmonyOS sidste efterår, hvilket du kan læse mere om her: Huawei er klar med eget styresystem - men det er ikke på det ønskede stadie

Ifølge Reuters siger chefen for Huaweis forbruger-divison, Wang Chenglu, at Harmony 2.0 også vil blive tilgængelig for andre smartphone-producenter og til alle hardware-producenter.

Huawei vil foruden smartphones anvende HarmonyOS i fjernsyn, ure og bil-systemer.

Det amerikanske forbud holder også Huawei ude fra Google Mobile Services (GMS), som de fleste Android-apps er bygget på.

Huawei har istedet lanceret HMS - Huawei Mobile Services - som ifølge selskabet bliver verdens tredje største økosystem til mobil-apps.

Læs også:

Er Huawei dømt ude af det danske 5G-ræs? Her er selskabets egen vurdering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere