Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft forgylder aktionærerne: Bill Gates kan snart hæve 359 millioner kroner kontant - for et enkelt kvartal

Microsoft hæver størrelsen på udbetaling af udbytte til sine aktionærer markant. Det betyder, at Bill Gates snart kan hæve 359 millioner kroner og Satya Nadella 4,8 millioner kroner i kontanter - for et enkelt kvartal.

Alt tyder på, at det kan blive en god jul for Microsofts mange aktionærer.

Selskabet har nemlig besluttet at hæve den kvartalsmæssige udbetaling af udbytte til sine aktionærer med 10 procent i indeværende kvartal, meddeler selskabet i en udsendt fondsbørsmeddelelse.

Det betyder, at Microsoft 10. december vil udbetale 0,56 dollar per aktie - fem cent mere end i det foregående kvartal.

Med dagens dollarkurs svarer det til, at Microsoft vil udbetale cirka 3,6 kroner per aktie til aktionærerne.

Microsoft har rigtigt mange aktionærer, og der handles dagligt frem og tilbage med aktien.

Selskabets største aktionær er investeringsselskabet Vanguard Group, der ejer 7,87 procent af aktierne. Vanguard Group vil dermed få udbetalt 333,5 millioner dollar 10. december.

Næststørste aktionær er kapitalfonden BlackRock, der med en ejerandel på 4,65 procent står til at få udbetalt 197 millioner dollar for kvartalet.

Satya Nadella har flest blandt de ansatte

Blandt lønmodtagerne, der er ansat i selskabet, er topchef Satya Nadella den største enkelt-aktionær. Han står dermed til at få udbetalt 749.000 dollar, mens juridisk chef Brad Smith står til at få udbetalt 473.000 dollar.

Bill Gates er største individuelle aktionær i Microsoft.

Bill Gates har i årevis arbejdet fuld tid på at forære sine penge væk via Bill & Melinda Gates Foundation, men er dog fortsat verdens næstrigeste person efter Amazons Jeff Bezos.

Det skyldes ikke mindst, at Microsofts aktiekurs er steget solidt i de seneste år, hvilket har betydet, at Gates formue fortsat er meget stort, selv om han flere gange har solgt ud af porteføljen.

Microsoft aktiekurs er over de seneste fem år steget med mere end 380 procent som et direkte resultat af den store omstilling over mod cloud, som Satya Nadella for alvor satte i gang, da han overtog ledelsen af selskabet fra Steve Ballmer.

Bill Gates ejer fortsat 1,36 procent af Microsoft, og han står dermed til at få udbetalt omkring 56 millioner dollar i udbytte til december.

Det svarer med dagens dollarkus til 359 millioner kroner. Bill Gates og de øvrige aktionærer kan desuden se frem til den næste udbetaling af dividende, som ventes at falde til marts.

Læs også:

Microsoft hæver overskuddet på alle områder på nær et: Cloud-forretningen trækker særligt væksten

Overhaler både Apple og Amazon efter regnskab: Nu er Microsoft verdens mest værdifulde selskab