Artikel top billede

Nedbrud i Smittestop-appen varede et døgn: Her er ministeriets forklaring

Den Netcompany-udviklede Smittestops-app var nede i lidt under et døgn, hvilket gjorde det umuligt for danskerne at melde sig smittet i appen. Læs ministeriets forklaring på nedbruddet her.

Smittestop-appen har været ramt af tekniske vanskeligheder, der varede godt et døgn.

Nedbruddet, der varede fra tirsdag til onsdag, er nu fikset, oplyser Sunheds- og Ældreministeriet på Twitter.

Her kommer samtidig en kort forklaring af nedbruddet, der var skyld i, at danskerne ikke kunne melde sig smittet i appen.

"I forbindelse med en tilretning af smittestops-appen, så borgere hurtigere kan melde sig smittet, har der været et nedbrud i systemet. Det har betydet, at man siden i går fra ca. kl. 12 til ca. kl. 15 i dag ikke har kunne melde sig smittet i appen. Fejlen er nu rettet," lød Twitter-beskeden fra ministeriet onsdag aften.

DR har forsøgt at få en kommentar fra Sundheds- og Ældreministeriet, som ikke ønsker at fortælle yderligere om de tekniske vanskeligheder.

I går onsdag kunne Politiken fortælle, at en række borgere ikke kunne melde sig smittet i appen. Heriblandt tidligere borgmester i København, Pia Allerslev, der forsøgte at melde sig smittet uden held.

Læs mere her: Sundhedsministeriet oplever problemer med Smittestop-app: Flere er ikke blevet advaret om smitte hos nære kontakter

"Der er modtaget en række henvendelser i supporten i sundhed.dk, hvor borgere ligesom Pia Allerslev undrer sig over, at deres nære kontakter ikke har fået besked, selvom de har meldt sig smittede i appen," skrev Sundheds- og Ældreministeriet i et skriftligt svar til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere