Artikel top billede

Politiet skrotter 112-appen til nytår - kan nu automatisk få fingre i din placering

Politiet dropper den syv år gamle 112-app, som ikke længere er nyttig, da næsten alle telefoner i dag efterhånden har indbygget mulighed for GPS-tracking.

Politiet skrotter med årets udgang den udbredte 112-app, som i de seneste syv år ellers har vundet stor udbredelse på danskernes smartphones. Det skriver en række aviser med henvisning til Ritzau.

112-appen har den fordel, at politiet kan se telefonens nøjagtige placering, hvis brugeren ringer gennem den.

Men næsten alle smartphones er i dag udstyret med AML (Advanced Mobile Location), som rummer den samme mulighed for registrering af telefonens nøjagtige beliggenhed.

Afdelingschef Lena Dyhr Toft Christensen siger, at AML ‘har vist sig’ at være mere driftsikker og præcis end 112-appen.

Politiet peger på, at man bør slette 112-appen efter 31. december - og hvis man har AML i telefonen, kan man uden videre slette appen straks.

Der har været tale om at udfase 112-appen i mere end et år. Allerede i foråret 2019 lå det således i kortene, at appen var på vej ud, skrev Beredskabsinfo.

Danske Android-telefoner begyndte automatiske at sende GPS-data til alarmcentralen i efteråret 2019. Det kan du læse mere om her: Danske Android-telefoner sender nu gps-data til alarmcentralen