Politiet skrotter 112-appen til nytår - kan nu automatisk få fingre i din placering

Politiet dropper den syv år gamle 112-app, som ikke længere er nyttig, da næsten alle telefoner i dag efterhånden har indbygget mulighed for GPS-tracking.

Politiet skrotter med årets udgang den udbredte 112-app, som i de seneste syv år ellers har vundet stor udbredelse på danskernes smartphones. Det skriver en række aviser med henvisning til Ritzau.

112-appen har den fordel, at politiet kan se telefonens nøjagtige placering, hvis brugeren ringer gennem den.

Men næsten alle smartphones er i dag udstyret med AML (Advanced Mobile Location), som rummer den samme mulighed for registrering af telefonens nøjagtige beliggenhed.

Afdelingschef Lena Dyhr Toft Christensen siger, at AML ‘har vist sig’ at være mere driftsikker og præcis end 112-appen.

Politiet peger på, at man bør slette 112-appen efter 31. december - og hvis man har AML i telefonen, kan man uden videre slette appen straks.

Der har været tale om at udfase 112-appen i mere end et år. Allerede i foråret 2019 lå det således i kortene, at appen var på vej ud, skrev Beredskabsinfo.

Danske Android-telefoner begyndte automatiske at sende GPS-data til alarmcentralen i efteråret 2019. Det kan du læse mere om her: Danske Android-telefoner sender nu gps-data til alarmcentralen
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Fem måder at sikre dine medarbejdere på hjemmekontoret
Gennem de seneste år har arbejde hjemmefra vundet langt større gehør, selv i relativt traditionelt indstillede virksomheder, og med Covid-19 blev det i perioder en uomgængelig del af hverdagen. Men alt tyder på, at et langt mere fleksibelt arbejdsliv er kommet for at blive, også når corona slipper sit greb. Hjemme er medarbejderne – og i særdeleshed de systemer og data, de har adgang til – imidlertid langt mere udsatte for cyberangreb end bag virksomhedens firewall og andre sikkerhedsforanstaltninger. På den ene side er der altså behov for let og fleksibel adgang til centrale værktøjer og en udstrakt grad af self-service. På den anden side er det helt afgørende at sikre medarbejder, data og systemer mere grundigt end hidtil – også udenfor virksomhedens eget netværk. I denne hvidbog kan du læse mere om, hvordan værktøjerne i RSA SecurID Access kan være med til at løfte opgaven.