Flere tech-giganter kritiserer Apples app-butik for urimelige gebyrer

Apple gebyrpolitik er urimelige, mener en stribe software-giganter, som søger efter et alternativ.

En stribe tech-giganter ønsker et opgør med Apples gebyrpolitik, som de mener er urimelig.

Bag klagen er store software-virksomheder som Facebook, Spotify og Epic Games, som overfor Financial Times udtrykker deres utilfredshed med at der skal afleveres op til 30 procent af den omsætning, der tjenes igennem Apples app-butik, skriver The Wall Street Journal ifølge Ritzau.

Derfor melder selskaberne, at tiden er til et opgør med det nuværende gebyrsystem og at der bør findes et alternativ.

Virksomheder som streaming-tjenesten Spotify langer samtidig ud efter Apple for at forfordele tjenesten til fordel for Apples egen musik-tjeneste, Apple Music.

Apples app-butik, App Store, menes at omsætte for over 15 milliarder dollar årligt, svarende til knap 96 milliarder kroner.

Tech-giganten forsvarer sig med, at det kun er en lille brøkdel af de omkring to millioner apps på App Store, der er pålagt gebyrer, mens gebyr-politikken anses at være sammenlignelig med de andre app butikker på markedet.

Et af de seneste tiltag tvisten mellem Apple og store tredjeparts-udviklere, der står bag blandt andet Spotify, Tinder og Fortnite, er etableringen af alliancen ’ The Coalition for App Fairness’.

Her sigtes efter tvinge giganterne bag de mobile app-platforme som Google og Apple til at tilbyde bedre vilkår for udviklere.

Læs om alliancen her: Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.