Artikel top billede

Flere tech-giganter kritiserer Apples app-butik for urimelige gebyrer

Apple gebyrpolitik er urimelige, mener en stribe software-giganter, som søger efter et alternativ.

En stribe tech-giganter ønsker et opgør med Apples gebyrpolitik, som de mener er urimelig.

Bag klagen er store software-virksomheder som Facebook, Spotify og Epic Games, som overfor Financial Times udtrykker deres utilfredshed med at der skal afleveres op til 30 procent af den omsætning, der tjenes igennem Apples app-butik, skriver The Wall Street Journal ifølge Ritzau.

Derfor melder selskaberne, at tiden er til et opgør med det nuværende gebyrsystem og at der bør findes et alternativ.

Virksomheder som streaming-tjenesten Spotify langer samtidig ud efter Apple for at forfordele tjenesten til fordel for Apples egen musik-tjeneste, Apple Music.

Apples app-butik, App Store, menes at omsætte for over 15 milliarder dollar årligt, svarende til knap 96 milliarder kroner.

Tech-giganten forsvarer sig med, at det kun er en lille brøkdel af de omkring to millioner apps på App Store, der er pålagt gebyrer, mens gebyr-politikken anses at være sammenlignelig med de andre app butikker på markedet.

Et af de seneste tiltag tvisten mellem Apple og store tredjeparts-udviklere, der står bag blandt andet Spotify, Tinder og Fortnite, er etableringen af alliancen ’ The Coalition for App Fairness’.

Her sigtes efter tvinge giganterne bag de mobile app-platforme som Google og Apple til at tilbyde bedre vilkår for udviklere.

Læs om alliancen her: Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen