Artikel top billede

Flere tech-giganter kritiserer Apples app-butik for urimelige gebyrer

Apple gebyrpolitik er urimelige, mener en stribe software-giganter, som søger efter et alternativ.

En stribe tech-giganter ønsker et opgør med Apples gebyrpolitik, som de mener er urimelig.

Bag klagen er store software-virksomheder som Facebook, Spotify og Epic Games, som overfor Financial Times udtrykker deres utilfredshed med at der skal afleveres op til 30 procent af den omsætning, der tjenes igennem Apples app-butik, skriver The Wall Street Journal ifølge Ritzau.

Derfor melder selskaberne, at tiden er til et opgør med det nuværende gebyrsystem og at der bør findes et alternativ.

Virksomheder som streaming-tjenesten Spotify langer samtidig ud efter Apple for at forfordele tjenesten til fordel for Apples egen musik-tjeneste, Apple Music.

Apples app-butik, App Store, menes at omsætte for over 15 milliarder dollar årligt, svarende til knap 96 milliarder kroner.

Tech-giganten forsvarer sig med, at det kun er en lille brøkdel af de omkring to millioner apps på App Store, der er pålagt gebyrer, mens gebyr-politikken anses at være sammenlignelig med de andre app butikker på markedet.

Et af de seneste tiltag tvisten mellem Apple og store tredjeparts-udviklere, der står bag blandt andet Spotify, Tinder og Fortnite, er etableringen af alliancen ’ The Coalition for App Fairness’.

Her sigtes efter tvinge giganterne bag de mobile app-platforme som Google og Apple til at tilbyde bedre vilkår for udviklere.

Læs om alliancen her: Magtfulde app-selskaber indgår ny alliance: Vil presse Apple og Google til ændringer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere