Om få dage lukker Google for ubegrænset gratis brug af Google Meet

Onsdag udløber den ubegrænsede brug af Google Meet, som Google indførte i april, da brugen af videomøde-løsninger for alvor tog fart med Covid-19.

Efter måneders ubegrænset brug af Google Meet, strammer Google fra på torsdag igen skruerne om den store videomøde-løsning.

Google åbnede i april for gratis og ubegrænset brug af Google Meet, da Covid-19 for alvor tog fat og førte til et stort gennembrud for videomøde-løsninger over hele verden.

Det kan du læse mere om her: Slut med at betale: Google åbner for gratis brug af Google Meet.

Dengang meddelte Google, at den ubegrænsede brug af Google Meet ville vare indtil 30. september - altså på onsdag.

Efter denne data ville Google kræve betaling via abonnement for alle Meet-møder, der varer mere end en time, meddelte selskabet dengang i denne blogpost.

“[Meet]-møder er begrænset til 60 minutter for det gratis produkt, men vi vil ikke indføre denne begrænsning før efter 30. september,” meddelte Google.

Det betyder, at alle gratis versioner af Google Meet fra torsdag alene vil kunne anvendes til møder på maksimalt en time.

Det er en markant forskel i forhold til det seneste halve års tid, hvor Google har tilbudt ubegrænset brug af Meet med møder med op til 100 deltagere og ingen tidsbegrænsning.

Intet tyder på, at Google har nogen planer om at forlænge det gratis tilbud.

I hvert fald meddeler selskabet til The Verge, at det intet nyt har at melde om den meldingen fra april.

“Vi lader jer det vide, hvis dette ændrer sig,” lyder det fra Google.

Også adgangen til en række udvidede tjenester i G Suite forsvinder med udgangen af september.

Det gælder blandt andet muligheden for møder med op til 250 deltagere, live-streaming til op mod 100.0000 samtidige deltager og muligheden for at gemme optagelser i Google Drive.

Disse features kommer fra torsdag til alene at kunne anvendes af enterprise-kunder af G Suite, skriver The Verge.

Læs også:

Google vil repositionere Gmail som direkte konkurrent til Teams, Slack og Zoom

Kampen om videomøder spidser til: Machine learning kan nu fjerne lyden af barnegråd og knitrende chips-poser fra Google Meet

Zoom forsøger desperat at få styr på sikkerheds-problemer efter masser af ‘Zoom-bombing’ og problemer: Her er planen
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.